Zoeken
 

Chirurgie

 
De sector HPB/Transplantatiechirurgie (afdeling Chirurgie) is onlangs gecertificeerd als Europees Opleidingscentrum door de Europese Unie van Medisch Specialisten (UEMS).


Lees meer

Dit houdt in dat de afdeling naast Nederlandse chirurgen ook buitenlandse chirurgen mag opleiden op het gebied van niertransplantatie, levertransplantatie en multi-orgaan donatie.

Dit is bijzonder, want het Erasmus MC is daarmee het 6 e transplantatiecentrum in Europa met deze erkenning.

De UEMS  is de oudste Europese medische organisatie (57 jaar). Ze representeert de nationale verenigingen van medisch specialisten van 37 landen in de EU en geassocieerde landen. Hiermee vertegenwoordigt de UEMS 1.6 miljoen medisch specialisten, van 43 verschillende specialismen. Het is sterk gelieerd met de Europese Commissie en Europees Parlement, alsmede de verschillende Europese medische beroepsverenigingen en wetenschappelijke verenigingen.

De UEMS bepaalt en bewaakt de standaarden voor topkwaliteit gezondheidszorg, en stimuleert de autoriteiten en instituten binnen de EU deze aanbevelingen te implementeren. De UEMS is het europese accreditatie-orgaan voor individuele medisch specialisten die het “Europees Examen”  voor hun vakgebied hiermee kunnen verwerven. Maar ook internationale cursussen en opleidingen kunnen voor UEMS accreditatie in aanmerking komen. Sinds enkele jaren is het ook mogelijk om accreditatie aan te vragen voor opleidingscentra.

De transplantatiechirurgen van het Erasmus MC zijn bijzonder trots met de verkregen UEMS accreditatie. Ze spelen een vooraanstaande rol in opleiding en training van internationale transplantatiechirurgen.

Lees minder