Zoeken
... / ... / ... / ... / Zorg na de IC / Pallieterburght
 

Pallieterburght

Pallieterburght

Pallieterburght biedt opvang aan kinderen van 0 tot 16 jaar die ernstig en/of chronisch ziek zijn en die verpleegkundige zorg nodig hebben. Terminale zorg behoort ook tot de mogelijkheden.
In Pallieterburght is een verblijfsafdeling gevestigd van IC Kinderen, Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis. Verder is er een verpleegkundig kinderdagverblijf De kleine Kapitein.
Voor veel kinderen zal Pallieterburght een tussenstap zijn tussen een verblijf in het (Sophia Kinder-) ziekenhuis en het naar huis gaan. De intensieve zorg die in het ziekenhuis geboden wordt, is niet langer meer nodig, maar het is nog te vroeg om een kind naar huis te laten gaan. Bijvoorbeeld omdat de ouders nog moeten leren hoe zij hun kind moeten verzorgen. In Pallieterburght zijn ouderslaapkamers, voor wie dicht bij zijn of haar kind wil zijn, maar ook om de overgang tussen ziekenhuis en thuis meer geleidelijk te laten verlopen en een situatie te creëren waarin ouders geleidelijk de zorg kunnen overnemen. Voor gebruik van de ouderslaapkamer wordt een kleine vergoeding gevraagd.
Voor meer informatie over Pallieterburght klik hier.