target menu
 
Erasmus MC Persbericht Rotterdam, 15 december 2016
Daniel den Hoed Stichting introduceert de Haagse Hoed
Ook inwoners Den Haag worden uitgedaagd om met acties kanker kansloos te maken
De Rotterdamse Daniel den Hoed stichting verzet zijn bakens naar Den Haag en vraagt inwoners en bedrijven uit de Hofstad om in actie te komen voor de campagne Samen maken we kanker kansloos. Daarbij bedenken burgers en bedrijven ludieke acties waarmee geld wordt ingezameld voor baanbrekend onderzoek naar kanker. Op 18 december,  tijdens de voetbalwedstrijd ADO Den Haag – Sparta, lanceert de Daniel den Hoed Stichting de Haagse Hoed. Dat gebeurt in samenwerking met ADO Den Haag en ADO Den Haag in de Maatschappij.
 

Eén op de drie mensen krijgt kanker. Jaarlijks overlijden meer dan 43.000 mensen aan de ziekte. Samen maken we kanker kansloos! De rode Hoed van Daniel den Hoed Stichting zal daarom in de Hofstad worden omgeturnd in de Haagse groen/gele Hoed om hiermee het lokale karakter van het initiatief vorm te geven.

Tijdens de voetbalwedstrijd is de Haagse Hoed op vele plaatsen in het stadion zichtbaar. Ook worden filmpjes vertoond van de ambassadeurs van de Haagse Hoed, zoals drummer Cesar Zuiderwijk van de Golden Earring en ADO Den Haag-voetballer Tom Beugelsdijk. Bij de ingangen van het stadion wordt gecollecteerd.

In de skyboxen wordt voor de Haagse Hoed een stille veiling gehouden met het wedstrijdshirt van Tom Beugelsdijk. In de residentielounge wordt bovendien de Ondernemershoed overhandigd aan het Haagse bedrijf Unicomm, dat in de maand februari 2017 een fundraisingactie start voor de Haagse Hoed. Het is de bedoeling dat de Ondernemershoed het hele jaar door wordt opgepakt door Haagse Ondernemers.

Grondleggers voor de Haagse Hoed zijn Sethi Plaisier namens de Daniel den Hoed Stichting, Robert Medenblik van Mondial Van der Velde ’t Veentje Verhuizingen en tv-presentator/cabaretier Fred Zuiderwijk. Na de lancering worden alle bedrijven en inwoners in Den Haag via een huis-aan-huis blad opgeroepen om ook mee te helpen kanker kansloos te maken! Er zijn al diverse plannen, zoals een jaarlijkse wielrenronde, een actie met basisscholen en een galadiner.

Over de Daniel den Hoed Stichting

De Daniel den Hoed Stichting helpt kanker te overwinnen door baanbrekend onderzoek van het Erasmus MC Kanker Instituut te ondersteunen met geld. Het Erasmus MC Kanker Instituut is dé plek waar op internationaal topniveau onderzoek, behandeling en onderwijs op het gebied van kanker samenkomen. Het doel van de Daniel den Hoed stichting: iedere patiënt een eigen unieke behandeling met het juiste medicijn, in de juiste dosis, op het juiste moment en voor de juiste duur voor een maximaal resultaat. Want ieder mens is anders!

Verslaggevers zijn van harte welkom bij de lancering van de Haagse Hoed op 18 december bij te wonen in het Kyocera stadion. Aanmelden kan bij Sethi Plaisier, Daniel den Hoed Stichting: s.plaisier@erasmusmc.nl of via telefoonnummer 06-12884495.

Erasmus MC is het grootste Universitair Medisch Centrum van Nederland. Het zet zich in voor een gezonde bevolking. Bijna 13.000 medewerkers spannen zich dagelijks in voor excellente zorg door internationaal baanbrekend onderzoek en onderwijs. Zij vergroten de kennis over ziekte en gezondheid en verbinden de nieuwste wetenschappelijke inzichten met praktisch én preventief handelen, zodat patiënten hier optimaal van profiteren en gezonde mensen gezond kunnen blijven. Zichtbaar beter zijn en voorop blijven lopen op het gebied van complexe, innovatieve en acute zorg door samenwerking met anderen, zijn belangrijke ambities van het Erasmus MC.