target menu
 

Leerling Radiodiagnostisch laborant

Functie-inhoud
Tijdens de opleiding leer je werken met de meest voorkomende medisch beeldvormende technieken, waaronder CT- en MRI scans. Daarnaast worden de juiste handvatten aangeboden wat betreft patiëntenbejegening en stralendeskundigheid. Na het succesvol beëindigen van de opleiding ben je in staat zelfstandig radiologische onderzoeken te verrichten en de radioloog bij onderzoeken te assisteren. Wij leiden op volgens de duale HBO-opleiding Medische Beeldvorming en Radiotherapeutische Technieken (MBRT), waarbij het theoretisch gedeelte wordt verzorgd door de Hogeschool InHolland in Haarlem. Het praktijkgedeelte volg je op de afdeling Radiologie. Verder loop je gedurende de opleiding een stage op de afdeling Nucleaire Geneeskunde en/of de afdeling Radiotherapie. De opleiding duurt vier jaar. In de opleiding staat competentiegericht leren centraal.

Werkomgeving
Het Erasmus MC heeft de grootste afdeling Radiologie van Nederland. Wat de afdeling bijzonder maakt is het academische karakter, met veel aandacht voor patiënt, onderzoek en onderwijs. De afdeling Radiologie werkt vanuit drie locaties in Rotterdam: Erasmus MC (centrumlocatie), Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis en Erasmus MC-Daniel den Hoed Oncologisch Centrum.

Profiel
De basis voor de opleiding is een VWO-, HAVO-, MBO (niveau 4) of gelijkwaardig diploma met het profiel Natuur & Techniek of Natuur & Gezondheid waarbij de vakken natuur- en wiskunde vereist zijn. Goede communicatie met patiënten, maar ook met andere zorgverleners vind je belangrijk. Je hebt interesse in vakken als biologie, anatomie en natuurkunde en bent nieuwsgierig naar de nieuwste technologieën en ontwikkelingen. Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de aanstelling.

Wat bieden wij
De opleiding start in september 2014. Tijdens de opleiding ontvang je een salaris conform de CAO Universitair Medische Centra (UMC). Daarnaast bieden wij onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, een individueel reiskostenbudget, studiemogelijkheden en persoonlijk budget voor ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (UMC).

Inlichtingen
Voor meer informatie over deze functie kun je een e-mail sturen naar: laborantenopleiding.radiologie@erasmusmc.nl. Lees hier waarom Thomas Brand, leerling-radiodiagnostich laborant, heeft gekozen voor werken en leren bij het Erasmus MC.

Solliciteren
Binnenkort start een nieuwe groep studenten aan hun opleiding. Vanaf het najaar 2013 is het mogelijk te solliciteren naar een nieuwe opleidingsplaats voor de opleiding die start in september 2014. Zodra het mogelijk is te solliciteren, vind je alle informatie op deze website.

Je kunt ook via Twitter op de hoogte blijven, volg ons via www.twitter.com/erasmusmcjobs.