target menu
... / ... / ... / ... / 2015-06 / Nascholing Hematologie voor verpleegkundigen...
 

Nascholing Hematologie voor verpleegkundigen en andere disciplines op vrijdag 16 maart

Op vrijdag 16 maart is de 11e nascholing van de afdeling Hematologie van het Erasmus MC Kanker Instituut in samenwerking met Erasmus MC Academie. Deze jaarlijkse Nascholing Hematologie voor verpleegkundigen en andere disciplines wordt elk jaar goed bezocht.

Professionals uit de hematologie stellen elk jaar een actueel en boeiend programma samen,  waarin de laatste ontwikkelingen binnen de hematologische zorg worden toegelicht. 'Leren van elkaar en leren met elkaar' staat hierbij centraal.

Op deze 11e editie staat in het ochtendprogramma het ziektebeeld lymfomen centraal. Zowel medisch specialisten als ervaringsdeskundigen spreken over diagnostiek en behandeling van deze ziektebeelden. Daarnaast komen de late effecten van de behandeling aan bod, maar ook wat het betekent om te leven met een hematologische aandoening. Deze inzichten kunnen de zorgprofessionals helpen deze zorg naar de patiënten te optimaliseren.

Zoals elk jaar worden ook nu in het middagprogramma kleinschalige sessies georganiseerd, over diverse onderwerpen die van belang zijn in de behandeling en verzorging van hematologische patiënten. Zoals: hoe kunnen we een lijninfectie voorkomen, hoe gaan we om met patiënten en hun familie met een andere culturele achtergrond, of welke bijwerkingen kunnen optreden bij klassieke chemotherapie én diverse nieuwe therapieën, zoals immunotherapie.

Interesse? Meer informatie over het programma en inschrijven vindt u op de website van de afdeling Hematologie. Nascholing Hematologie voor verpleegkundigen en andere disciplines op vrijdag 16 maart

gepubliceerd: 5 maart 2018

Deel deze pagina: