target menu
 

Academisch Borstkankercentrum

Topzorg met persoonlijke aandacht

 
In de afgelopen maanden is er een aantal wijzigingen doorgevoerd in de zorgverlening van het Academisch Borstkankercentrum. Sinds oktober 2017 is het Havenziekenhuis omgevormd tot Havenpolikliniek. De zorg van het Academisch Borstkankercentrum wordt aangeboden in het Erasmus MC, in de Havenpolikliniek en in het IJsselland Ziekenhuis. Wat dit betekent voor verwijzer en de patiënt, lichten wij graag toe. Ook geven wij antwoord op de meest gestelde vragen.
(gepubliceerd: 14-11-2017)
Lees meer
 • Radioactieve 'zaadjes' tegen borstkanker
  Erasmus MC is als eerste in Europa gestart met het inwendig bestralen van borstkankerpatiënten door het plaatsen van 'zaadjes' in de borst. Patiënten hoeven nu niet meer wekenlang naar het ziekenhuis voor bestraling maar zijn in een keer klaar.
  (gepubliceerd: 25-10-2017)
 • Mammapoli Academisch Borstkankercentrum verhuist naar centrumlocatie Erasmus MC
  De mammapoli, inclusief het team van medewerkers, verhuist per 16 oktober van locatie Havenziekenhuis naar de centrumlocatie van het Erasmus MC. Ook de Daniel den Hoed mammapoli verhuist hier naartoe met ingang van heden. Hiermee is de kwaliteit van mammadiagnostiek geborgd, terwijl patiënten nog steeds in het centrum van Rotterdam terecht kunnen bij het vertrouwde team specialisten en verpleegkundigen uit het Havenziekenhuis en locatie Daniel den Hoed.
  (gepubliceerd: 13-10-2017)
 • Vanavond op TV: Krijg Nou Tieten
  Er is maar één gen nodig om van je lichaam een tijdbom te maken en je leven compleet op z’n kop zetten. De vrouwen in de AVROTROS-documentaire Krijg Nou Tieten hebben dit aan den lijve ondervonden. Zij dragen namelijk het BRCA-gen, ook wel borstkanker-gen genoemd, dat de kans op borstkanker voor hen en vaak ook hun kinderen ernstig vergroot. Krijg Nou Tieten laat, in borstkankermaand oktober, zien welke angsten en heftige dilemma’s het dragen van dit gen met zich meebrengt. De documentaire is op 09 oktober om 21:00 uur te zien om NPO 2.
  (gepubliceerd: 09-10-2017)
 • Patiëntenbijeenkomst: Samen sta je sterker
  Zaterdag 28 oktober organiseert het Academisch Borstkankercentrum een bijeenkomst voor borstkankerpatiënten en naasten. Het thema is net als vorig jaar 'Samen sta je sterker'.
  (gepubliceerd: 05-10-2017)
Contact en route
Maak kennis met ons centrum
Patiënt aan het woord
Ga naar de Erkende Expertisecentra
Ga naar het Erasmus MC Kanker Instituut