target menu
 

Academisch Borstkankercentrum

Topzorg met persoonlijke aandacht

 
De mammapoli, inclusief het team van medewerkers, verhuist per 16 oktober van locatie Havenziekenhuis naar de centrumlocatie van het Erasmus MC. Ook de Daniel den Hoed mammapoli verhuist hier naartoe met ingang van heden. Hiermee is de kwaliteit van mammadiagnostiek geborgd, terwijl patiënten nog steeds in het centrum van Rotterdam terecht kunnen bij het vertrouwde team specialisten en verpleegkundigen uit het Havenziekenhuis en locatie Daniel den Hoed.
(gepubliceerd: 13-10-2017)
Lees meer
 • Vanavond op TV: Krijg Nou Tieten
  Er is maar één gen nodig om van je lichaam een tijdbom te maken en je leven compleet op z’n kop zetten. De vrouwen in de AVROTROS-documentaire Krijg Nou Tieten hebben dit aan den lijve ondervonden. Zij dragen namelijk het BRCA-gen, ook wel borstkanker-gen genoemd, dat de kans op borstkanker voor hen en vaak ook hun kinderen ernstig vergroot. Krijg Nou Tieten laat, in borstkankermaand oktober, zien welke angsten en heftige dilemma’s het dragen van dit gen met zich meebrengt. De documentaire is op 09 oktober om 21:00 uur te zien om NPO 2.
  (gepubliceerd: 09-10-2017)
 • Patiëntenbijeenkomst: Samen sta je sterker
  Zaterdag 28 oktober organiseert het Academisch Borstkankercentrum een bijeenkomst voor borstkankerpatiënten en naasten. Het thema is net als vorig jaar 'Samen sta je sterker'.
  (gepubliceerd: 05-10-2017)
 • Dr. Agnes Jager nieuwe voorzitter van borstkankeronderzoeksgroep (BOOG)
  Dr. Agnes Jager, internist-oncoloog in het Erasmus MC te Rotterdam, is de nieuwe voorzitter van de borstkankeronderzoeksgroep (BOOG). Ze hoeft niet lang na te denken over de vraag waarom ze ja heeft gezegd tegen deze functie. Het borstkankeronderzoek in Nederland staat op hoog niveau, vindt ze.
  (gepubliceerd: 30-08-2017)
 • Grote subsidie voor studie naar borstkankermedicijn
  ZonMw steunt met € 6 miljoen subsidie een onderzoek naar het geneesmiddel palbociclib.
  (gepubliceerd: 25-08-2017)
Contact en route
Maak kennis met ons centrum
Patiënt aan het woord
Ga naar de Erkende Expertisecentra
Ga naar het Erasmus MC Kanker Instituut