target menu
 

Centrum Gezond Gewicht

 
Obesitas is een ingewikkelde en veelsoortige aandoening. Artsen die mensen met ernstig overgewicht op hun spreekuur krijgen, moeten daarom niet te snel concluderen dat de patiënt slechts verkeerd eet en te weinig beweegt. In haar orationele rede: Dik ben je niet voor de lol, bespreekt prof.dr. Liesbeth van Rossum alle oorzaken en verborgen dikmakers die bijdragen aan het ontstaan van overgewicht en die vaak remmend werken op gewichtsverlies. Dat gaat over veel meer zaken dan alleen eten en bewegen.
(gepubliceerd: 30-10-2017)
Lees meer
 • Een gezond gewicht heeft meer waarde voor patiënt en maatschappij
  Een team van medisch specialisten uit het Erasmus MC, Franciscus Gasthuis & Vlietland en Maasstad Ziekenhuis werken met elkaar samen in het Centrum Gezond Gewicht. Samen zetten zij zich in voor een innovatieve en effectieve aanpak om overgewicht en obesitas bij kinderen en volwassenen tegen te gaan. Hierbij wordt verder gekeken dan naar voeding en beweging. Het doel is om zorg op maat te bieden, aangepast aan de individuele kenmerken van de persoon. Denk aan medische, genetische, gedragsmatige, psychologische en sociaal economische kenmerken. Deze brede aanpak maakt het Centrum Gezond Gewicht uniek.
  (gepubliceerd: 22-08-2017)
 • Weinig begrip voor overgewicht
  Ruim zes op de tien mensen (62%) met een gezond gewicht kijkt wel eens iemand met overgewicht na. 28 procent veroordeelt wel eens iemand als diegene wat eet en 12 procent lacht mensen met overgewicht uit. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 19.533 mensen, onder wie 1.500 mensen die obesitas hebben. De uitzending van EenVandaag van zaterdag 19 augustus was geheel gewijd aan overgewicht en obesitas.
  (gepubliceerd: 21-08-2017)
 • Reportage over Het Centrum Gezond Gewicht in Brandpunt
  Het tv-programma Brandpunt maakte een reportage over het Centrum Gezond Gewicht.
  (gepubliceerd: 12-03-2017)
 • Artsen Centrum Gezond Gewicht roepen op tot integrale aanpak voor een gezond gewicht bij kinderen.
  Overgewicht en obesitas kan alleen bestreden worden met een integrale aanpak. Deze oproep doen 5 professionals uit de gezondheidszorg in een pamflet aan de Nederlandse gemeenten.
  (gepubliceerd: 19-02-2017)