target menu
... / ... / ... / ... / Wie is uw dokter / Dr. H. Hartog
 

Dr. H. Hartog

Transplantatiechirurg

dr HartogDr. Hermien Hartog behaalde haar artsexamen in 2003 aan de Rijksuniversiteit Groningen, waarna zij als arts werkte in het toenmalige Holy ziekenhuis te Vlaardingen en op de chirurgische Intensive Care van het ErasmusMC te Rotterdam. Van 2005-2007 verrichtte zij basaal wetenschappelijk onderzoek aan het Medisch-Oncologisch Laboratorium van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Zij promoveerde in 2014 bij prof. Winette T.A. van der Graaf op het proefschrift 'The insulin-like growth factor 1 axis in prognosis and treatment of breast cancer'.
 
In het Sint Franciscus Gasthuis, het ErasmusMC en het Sophia ziekenhuis te Rotterdam werd zij vanaf 2008 opgeleid tot chirurg. Gedurende haar opleiding werkte zij 6 maanden in Birmingham, Engeland, als klinische fellow (kinder-) hepatobiliaire chirurgie en lever transplantatie in het Birmingham Children's Hospital en het Queen Elizabeth Hospital. In 2014 registreerde zij zich als gastro-intestinaal chirurg en chirurg bij kinderen.
Op dit moment is zij fellow transplantatiechirurgie bij de afdeling Heelkunde van het ErasmusMC. Op wetenschappelijk gebied houd zij zich bezig met metabole aspecten van levertransplantatie. 

Aandachtsgebieden

  • orgaandonatie
  • lever- en niertransplantatie
  • leverchirurgie