target menu
... / ... / ... / ... / 2017-01 / Bijna € 40.000 bijeen geschaakt
 

Bijna € 40.000 bijeen geschaakt

Wereldkampioen schaken Magnus Carlsen heeft in een simultaanwedstrijd € 38.500 opgehaald voor het Erasmus MC-Sophia.

Magnus Carlsen simultaan in Sophia


Onderzoek

De opbrengst is bestemd voor onderzoek naar een betere behandeling van kinderen met een aangeboren afwijking aan het gezicht of de schedel.

Entourage
De Noorse grootmeester speelde tegen 36 tegenstanders in de hal van het Erasmus MC-Sophia. Een daarvan was Jan Antonio, IC-verpleegkundige in het Sophia. "Iedereen was erg enthousiast. Ik heb genoten van de hele entourage."

Ambassadeur
De schakers, jong en oud, werden omringd door veel toeschouwers. Uit de geluidsboxen klonk eerst nog zacht klassieke muziek, later iets meer up-tempo. Het rondje simultaan ging van start bij Nick Schilder, ambassadeur van de sport.    

OK
Spelers die tegen Carlsen wilden schaken, moesten € 1.000 doneren aan het goede doel. Antonio werd, net als veel anderen, gesponsord. "Op mijn afdeling werd gevraagd of iemand kon schaken. Ik zei dat ik dat wel kon, zonder te weten dat ik tegen de wereldkampioen moest. Mijn trotse sponsor is de OK-Sophia."

Genie
Antonio hield het 2 uur en 15 minuten vol. "Bij de 15e zet heb ik een fout gemaakt. Magnus Carlsen is een genie. Ik kan van 1 partij al niet slapen, hij speelt er 36 tegelijk."

Magnus Carlsen simultaan in Sophia

Magnus Carlsen simultaan in Sophia

Magnus Carlsen simultaan in Sophia

Magnus Carlsen simultaan in Sophia

gepubliceerd: 31 januari 2017.

Deel deze pagina: