target menu
... / ... / ... / ... / 2018-04 / 'Stroop je mouwen op!'
 

'Stroop je mouwen op!'

Het Thoraxcentrum van het Erasmus MC bestaat vijftig jaar. Dat wordt gevierd met extra aandacht voor onderzoek naar hart- en vaatziekten.

Schijnwerpers
Met de campagne Stroopjemouwenop.nl gaat de Thorax Foundation de aanpak van hart-, vaat- en longziekten in de schijnwerpers zetten. Dat is hard nodig. Elke dag overlijden in Nederland ruim honderd mensen aan onder meer een hartinfarct.

Complexe zorg
Het Thoraxcentrum is een erkend center of excellence voor cardiologie, longziekten en cardio-thoracale chirurgie. Elk jaar krijgen zo'n 25.000 patiënten daar hoogcomplexe zorg. Zo worden er 1.200 open hartoperaties en 20 harttransplantaties verricht. Wapenfeiten in Nederland zijn de eerste harttransplantatie, de eerste hartklep via de lies, de oplosbare stent en de 4D-scan van het hart.

Buren en collega's
In het campagnefilmpje wordt iedereen opgeroepen de mouwen op te stropen. De campagne is pas begonnen en het eerste initiatief was een grote klapper, vertelt Meike Wiegers-Peters van de Thorax Foundation: "Het Thoraxdiner heeft € 300.000 opgebracht, een record!".

Chirurgen
Bekende Rotterdammers ondersteunen het initiatief, onder wie burgemeester Ahmed Aboutaleb, acteur John Buijsman en actrice Renate Verbaan. Maar ook professionals uit het Thoraxcentrum zelf doen mee, onder wie chirurgen en verpleegkundigen.

Sponsorloop
Een socialmediacampagne via Instagram, LinkedIn en Facebook zal het komend jaar het Thoraxcentrum centraal stellen. Iedereen kan actie voeren, bijvoorbeeld door een sponsorloop, rommelmarkt of trappenloop te organiseren. Meld initiatieven aan op www.stroopjemouwenop.nl

Estafette
Bedrijven in de regio Rotterdam wordt gevraagd om de mouwen op te stropen voor een bedrijfsestafette. Daarbij voeren ondernemening een eigen actie en geven het stokje door aan het volgende bedrijf. Bekend is al dat de ING Bank een golftoernooi zal organiseren en autodealer Breeman een wielerronde.

Stroop je mouwen op!

gepubliceerd: 20 april 2018.

Deel deze pagina: