target menu
... / ... / ... / ... / 2018-05 / Minder hart- en vaatziekten door mindfulness
 

Minder hart- en vaatziekten door mindfulness

Vaatchirurg dr. Ellen Rouwet verzamelt via een crowdfunding-actie € 25.000 voor haar onderzoek. Als dat lukt, verdubbelt de Hartstichting het bedrag.

Mindfulness
Rouwet: "Ik ga onderzoeken of een training in mindfulness hart- en vaatziekten kan voorkomen." Ze vraagt het publiek om steun.

Begeleiding
"Ik vind echt dat mindfulnesstraining een gat vult dat we nu met z'n allen laten liggen in de gezondheidszorg: persoonlijke begeleiding bij het gezond houden van je bloedvaten. Ik denk dat we zo heel veel hart- en vaatziekten kunnen voorkomen."

Functioneren
Rouwet gaat ruim 100 patiënten een 8-weekse mindfulnesstraining laten volgen. "Ik verwacht dat door de training van het brein meerdere signaalstoffen in het bloed dalen, waaronder cholesterol en stresshormonen. Naar verwachting zal hierdoor minder slagaderverkalking ontstaan en de kans op ernstige hart- en vaatziekten afnemen."

Bedankje
Wie de vaatchirurg steunt, kan kiezen voor een tegenprestatie. Dat varieert van een persoonlijk bedankje tot een op maat gesneden yogatherapie.

Streefbedrag
De crowdfunding loopt tot en met 15 juli. Als Rouwet dan € 25.000 heeft verzameld, verdubbelt de Hartstichting het bedrag. Wordt het streefbedrag niet gehaald, dan kan het project niet doorgaan en worden de giften teruggestort.

Lees meer op de website van de Hartstichting.

gepubliceerd: 28 mei 2018.

Deel deze pagina: