target menu
... / ... / ... / ... / 2018-06 / Veni's voor talenten
 

Veni's voor talenten

Zes talentvolle Erasmus MC’ers hebben van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) een Veni-beurs gekregen.

Aan de slag
Met een Veni-financiering van maximaal 250.000 euro kunnen onderzoekers gedurende drie jaar hun eigen onderzoeksideeën verder ontwikkelen. Zij gaan aan de slag op uiteenlopende gebieden:

Hiejab AdamsHersen-genen
Dr. Hieab Adams van de afdeling Epidemiologie gaat onderzoek doen naar de effecten van neurodegeneratieve aandoeningen op de hersenen. Om dit vervolgens te combineren met 3D-informatie over de hersengenen en zo ons genetisch begrip van deze aandoeningen te verbeteren.

Inge de Kok

Dementie
Hoe krijgen we grip op dementie? Met die vraag start dr. Inge de Kok voor de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg haar onderzoek. Er wordt een innovatief microsimulatie-model ontwikkeld, waarin bestaande kennis wordt geïntegreerd.
Wisselwerking

Dr. Lieke Kros richt zich bij de afdeling Neurowetenschappen op de wisselwerking van hersengebieden bij autisme. Zij hoopt dat meer begrip van het functioneren van deze wisselwerking leidt tot nieuwe behandelingsmogelijkheden.

Marco Medici
Schildklierwaarden

Dr. Marco Medici van de afdeling Interne Geneeskunde doet onderzoek naar het voorspellen van optimale schilklierwaarden. Het doel is: meer gepersonaliseerde zorg voor patiënten met schildklierziekten.
Esther Warnert
MRI-technieken

Dr. ir. Esther Warnert gaat aan de slag met het ontwikkelen van MRI-technieken om de zuurstofhuishouding van het brein in kaart te brengen. Een gebrek aan zuurstof in de hersenen komt onder andere voor bij hersentumoren of na een beroerte.Gecompliceerde taak

Door genetische aandoeningen is lopen voor veel mensen gecompliceerd. Binnen de afdeling Neuroscience zal dr. Joshua White onderzoek doen naar de neurale organisatie van lopen.

In totaal ontvingen acht Rotterdamse onderzoekers een Veni-subsidie. Veni maakt, samen met Vidi en Vici, deel uit van de Vernieuwingsimpuls van NWO.

gepubliceerd: 17 juli 2018.

Deel deze pagina: