target menu
... / ... / ... / ... / 2018-07 / Veni’s voor talenten
 

Veni’s voor talenten

Zes talentvolle Erasmus MC’ers hebben van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) een Veni-beurs gekregen.

Aan de slag
Met een Veni-financiering van maximaal € 250.000 kunnen veelbelovende, jonge onderzoekers drie jaar lang hun eigen onderzoeksideeën verder ontwikkelen. Die van het Erasmus MC gaan aan de slag op uiteenlopende medische gebieden.

Hiejab AdamsHersengenen
Dr. Hieab Adams (foto rechts) van de afdeling Epidemiologie gaat onderzoek verrichten naar de effecten van neurodegeneratieve aandoeningen op de hersenen. Om dit vervolgens te combineren met 3D-informatie over de hersengenen en zo het genetisch begrip van deze aandoeningen te verbeteren.

Inge de Kok
Dementie
Hoe krijgen we grip op dementie? Met die vraag start dr. Inge de Kok (links) voor de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg haar onderzoek. Er wordt een innovatief microsimulatie-model ontwikkeld, waarin bestaande kennis wordt geïntegreerd.Lieke Kros
Autisme
Dr. Lieke Kros (foto rechts) richt zich bij de afdeling Neurowetenschappen op de wisselwerking van hersengebieden bij autisme. Zij hoopt dat meer begrip van het functioneren van deze wisselwerking leidt tot nieuwe behandelingen.

Marco Medici
Schildklierwaarden
Dr. Marco Medici (foto links) van de afdeling Interne Geneeskunde doet onderzoek naar het voorspellen van optimale schildklierwaarden. Zijn doel is: meer gepersonaliseerde zorg voor patiënten met schildklierziekten.Esther Warnert
Zuurstof in brein
Dr. ir. Esther Warnert (foto rechts) van de afdeling Radiologie en Nucleaire Geneeskunde gaat aan de slag met het ontwikkelen van MRI-technieken om de zuurstofhuishouding van het brein in kaart te brengen. Een gebrek aan zuurstof in de hersenen komt onder andere voor bij hersentumoren of na een beroerte.

Josh White
Focus op lopen
Door genetische aandoeningen is lopen voor veel mensen gecompliceerd. Op de afdeling Neurowetenschappen zal dr. Joshua White (foto links) onderzoek doen naar de neurale organisatie van lopen.
In totaal ontvingen acht Rotterdamse onderzoekers een Veni-subsidie. Veni maakt, samen met Vidi en Vici, deel uit van de Vernieuwingsimpuls van NWO.

gepubliceerd: 17 juli 2018.

Deel deze pagina: