target menu
 

Rooming-in

Eén ouder of verzorger kan in het Erasmus MC-Sophia overnachten (rooming-in). Vooral voor jonge kinderen kan het belangrijk zijn dat u er bent om uw kind door de eerste moeilijke periode heen te helpen.

Voorlezen ouder

Wanneer uw kind op een meerpersoonskamer verblijft, krijgt u een stretcher naast het bed van uw kind. Op de eenpersoonskamers staat een bedbank. Handdoeken en lakens krijgt u op de afdeling.

Rooming-in is niet mogelijk op de Intensive Care afdelingen. Wanneer het een acute situatie betreft, kunt u de eerste nacht in een van de ouderslaapkamers overnachten. Aan het gebruik van deze kamer zijn geen kosten verbonden. U kunt ook gebruik maken van het Ronald McDonald Huis.

Toegangspas 
Om de veiligheid voor onze patiënten te waarborgen, werken wij met elektronische toegangsbewaking.
Op een aantal afdelingen krijgt u daarom een toegangspas om tussen 20.00 uur ’s avonds en  07.00 uur ‘s ochtends de afdeling op te kunnen. De pas is alleen bedoeld voor ouders/verzorgers van opgenomen patiënten. Het is niet de bedoeling dat u de pas doorgeeft aan familieleden of vrienden. Per gezin wordt minimaal één kaart verstrekt. Eventueel kunt u een tweede pas bij de medewerkers op de afdeling aanvragen. Bij de ingang van de afdeling hangt een paslezer waar u de pas voor kunt houden. De deuren gaan dan automatisch open. Mocht uw pas niet werken of u bent de pas vergeten, dan kunt u gebruik maken van de bel. Een van de medewerkers komt de deur dan voor u opendoen. Bij het verlaten van de afdeling heeft u de pas niet nodig. Bij ontslag van uw kind dient u de pas weer in te leveren bij de verpleging of bij de balie van de afdeling.

Weggaan
Wanneer u niet bij uw kind blijft slapen, is het vaak moeilijk om weg te gaan, zeker de eerste dag. Kinderen voelen zich vaak angstig en verdrietig. Gaat u daarom nooit weg zonder afscheid te nemen. Kondig uw vertrek een paar minuten van tevoren aan en vertel uw kind dat u snel weer terugkomt en wanneer u er weer bent. Stel uw kind vooral niet teleur door deze afspraak niet na te komen. Wanneer u echt vertrekt, doet u dat dan zonder al te veel dralen. Huilt uw kind of is het juist heel stil, waarschuw dan de verpleegkundige die voor uw kind zorgt.