target menu
 

Ronald McDonald Huis en Speeldek

Ronald McDonald Huis
Als uw kind wordt opgenomen in het Erasmus MC-Sophia, dan wilt u natuurlijk het liefst zoveel en zo dicht mogelijk bij uw kind zijn. Overdag in het ziekenhuis en 's avonds en 's nachts in de buurt verblijven. Het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam biedt u deze mogelijkheid. In het Huis kunt u logeren en bent u tegelijkertijd vlak bij het ziekenhuis.

In het Huis heeft u een eigen kamer met douche en toilet. Voor broertjes en zusjes worden kinderbedden bijgeplaatst. Een kamer is geschikt voor maximaal vier personen. Op uw kamer heeft u alle privacy en kunt u even tot rust komen. Met de andere gezinnen deelt u de gemeenschappelijke voorzieningen zoals de keuken en de woonkamer.

Aanvragen kamer
Zodra de opnamedatum van uw kind bekend is, kunt u een kamer in het Ronald McDonald Huis aanvragen via het aanvraagformulier. Is uw kind al opgenomen, dan kan de afdeling waar uw kind ligt u aanmelden. U hoort uiterlijk op de dag van opname via de vrijwilligers van het Ronald McDonald Huis of er een kamer beschikbaar is. Helaas kunnen wij u eerder geen zekerheid geven, omdat wij van tevoren niet kunnen voorspellen hoelang ziekenhuisopnames duren en er weer kamers vrijkomen.

Toelatingscriteria
Het Ronald McDonald Huis biedt graag aan iedereen een plek in het Huis. Maar helaas lukt dat niet altijd. Als er een wachtlijst is, dan geldt het volgende:

    • Is of wordt uw kind opgenomen op de Intensive Care (IC), dan krijgt u als eerste een kamer toegekend. Op de IC is rooming-in namelijk niet mogelijk. Zolang uw kind is opgenomen op de IC en u buiten de gemeente Rotterdam en omliggende gemeenten woont, kunt u de kamer aanhouden. Tenzij ze op de afdeling IC anders beslissen. Woont u in Rotterdam, dan komt u in principe niet in aanmerking voor een kamer. 
    • Zodra uw kind van de IC naar de Medium Care wordt overgeplaatst en één ouder bij uw kind mag blijven slapen, wordt gekeken naar uw reisafstand. Is deze minder dan 50 km (om en nabij), dan kan u gevraagd worden de kamer in het Huis vrij te maken voor ouders met een kind op de IC.
    • Is of wordt uw kind opgenomen op de Medium Care, dan krijgen ouders met een kind op de Intensive Care (IC) voorrang. Daarna hangt het van uw reisafstand af. Is deze meer dan 50 km dan heeft u voorrang op ouders die minder ver hoeven te reizen.
    • Is uw kind opgenomen op de afdeling Medium Care en is uw reisafstand minder dan 50 km, dan kunt u altijd een kamer aanvragen. Houdt u er echter rekening mee dat de kans klein is dat er een kamer voor u beschikbaar komt. 


Komt u uit het buitenland dan gelden dezelfde regels zoals hierboven beschreven.

Meer informatie
Het Ronald McDonald Huis bevindt zich naast het Erasmus MC-Sophia. Aan het gebruik van het Huis zijn kosten verbonden. Voor meer informatie kijkt u op www.ronaldmcdonaldhuisrotterdam.nl of belt u naar
(010) - 310 81 00.

Ronald McDonald Speeldek
Op de eerste opnamedag kost het enige tijd om alles rondom de opname te regelen. Uw kind vindt het zeker fijn als u deze eerste dag wat langer blijft. We raden u daarom aan om geen andere kinderen mee te nemen. Door thuis voor goede opvang te zorgen, kunt u in alle rust bij uw kind zijn. Er is voor broertjes en/of zusjes van 0 tot 10 jaar ook opvang mogelijk bij het Ronald McDonald Speeldek.

Speeldek RMDH

Op zaterdag en zondag kunnen naast broertjes en zusjes ook de opgenomen kinderen terecht bij het Speeldek. Voor deze weekendopvang is wel een begeleider nodig, dit kan een ouder zijn of een ander meerderjarig persoon.

Het Speeldek bevindt zich naast de hoofdingang en is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 - 17.00 uur. In het weekend en tijdens feestdagen van 14.00 - 17.00 uur. Reserveren is noodzakelijk. Het telefoonnummer is: (010) - 310 81 20.