target menu
 

BIO Bart Emmer

Functie

Interventie Neuroradioloog

Positie

Universitair Medisch Specialist

Opleiding

Radiologie

Fellowship diagnostische neuroradiologie

Fellowship interventie neuroradiologie

PhD neuroradiologie

Aandachtsgebieden

Minimaal invasieve therapieën van het zenuwstelsel,  Neuro vasculaire aandoeningen, Beeldvorming van het zenuwstelsel

Contactgegevens

Afdeling radiologie Erasmus MC, tel 010 70 31442

Functie

Dr. Bart Emmer is interventie-neuroradioloog en specialist op het gebeid van minimaal invasieve behandelingen van het zenuwstelsel en beeldvorming van het zenuwstelsel en het hoofdhalsgebied. Naast zijn verantwoordelijkheden op het gebied van de patiëntenzorg, doet hij onderzoek naar de beeldvorming en behandeling van neurovasculaire aandoeningen.

 

Opleiding

Dr. Emmer is opgeleid tot basisarts aan het UMC Groningen. Aansluitend werkte hij arts-assistent bij de afdeling neurochirurgie van het UMC Groningen en de afdeling neurologie van het huidige Maasstad ziekenhuis. Vervolgens heeft hij onderzoek gedaan bij het Leids UMC naar uitingen van Systemische Lupus Erythematosus in  het zenuwstelsel en heeft hij daar zijn opleiding tot radioloog afgerond. Hierna volgde een fellowship Neuroradiologie bij het LUMC. Dit werd gevolgd door een fellowship Interventie Neuroradiologie bij het LUMC en het Erasmus MC.

 

Positie

Dr. Emmer is binnen het Erasmus MC verantwoordelijk voor de  interventie neuroradiologie;  behandeling van herseninfarcten en hersenbloedingen. Hierbij werkt hij samen met het Medisch Centrum Haaglanden. Samen met het Medisch Centrum Haaglanden leidt hij fellows op voor de interventie neuroradiologie.