target menu
... / ... / ... / Studievoortgang en examens / Diplomeringen en examens
 

Diplomeringen en examens

Procedures bij het aanvragen van examens en praktische informatie over diplomeringen.

Doctoraalexamen

Voor het afstuderen:

Er zijn 3 mogelijkheden om in het bezit te komen van je Doctoraaldiploma, namelijk: je kunt je diploma ophalen bij de balie van het DCO, tijdens de Doctoraaluitreiking of in combinatie met je Artsuitreiking.

 • Ophalen balie DCO:
  Voor het ophalen van je Doctoraaldiploma bij de balie moet je jezelf uiterlijk 6 weken van te voren aan melden via SIN-Online, channel aanmelden doctoraaldiploma.
  Via registrations geef je aan in welke maand je wilt afstuderen. De laatste dag van deze maand zal je afstudeerdatum zijn.
 • Tijdens de Doctoraaluitreiking:
  Voor de Doctoraaluitreiking moet je jezelf uiterlijk 6 weken van te voren aan melden via SIN-Online, channel aanmelden Doctoraaldiploma. Via registrations geef je aan bij welke uitreiking je aanwezig wilt zijn. De datum van de uitreiking is tevens je afstudeerdatum.
 • Ophalen op de dag van de Artsuitreiking:
  Voor het ophalen van je Doctoraaldiploma op de dag van de Artsuitreiking moet je jezelf uiterlijk 6 weken van te voren aan te melden voor je Doctoraaldiploma via SIN-Online, channel aanmelden Doctoraaldiploma. Via registrations geef je aan in welke maand je wilt afstuderen. De laatste dag van deze maand zal  je afstudeerdatum zijn.
  Let op! In dit geval word je Doctoraaldiploma bewaard tot op de dag van je Artsuitreiking.
  De afstudeerdatum van je Doctoraaldiploma mag niet in dezelfde maand vallen als van je Artsdiploma. Er moet minimaal 2 maanden tussen je Doctoraalafstudeerdatum en je Artsafstudeerdatum zitten.

Uiterlijk 2 weken voor de diplomadatum ben je verplicht om alle onderdelen van het doctoraalexamen met een voldoende te hebben afgerond. Check je studievoortgangoverzicht tijdig en meldt eventuele onvolledigheden direct bij het DCO.

Uiterlijk 2 weken voor de diplomadatum ben je verplicht om je keuzeonderzoeksbeoordeling in te leveren bij het DCO, inclusief het certificaat en een door de beoordelaar geparafeerd exemplaar van je verslag ( niet ingebonden in verband met scannen).
Wanneer je succesvol hebt deelgenomen aan het honours programme op de EUR, meld dit dan uiterlijk twee weken voor afstuderen bij het DCO.
Op de afstudeerdatum (diplomadatum) ben je verplicht ingeschreven te staan voor de studie Geneeskunde. Controleer dit in Studielink en neem bij problemen contact op met het ESSC Woudestein.
Ongeveer 5 weken na aanmelding ontvang je aanvullende informatie over het afstuderen (zijn al je resultaten voldaan of mis je nog resultaten.)

Uiterlijk 1,5 week voor de uitreiking ontvang je informatie over de uitreiking (locatie, tijdstip en andere praktische zaken.)

Heb je een week voor de uitreiking nog bericht hebt ontvangen, neem dan contact op met het DCO.

Als je niet aanwezig kunt zijn bij een uitreiking of afspraak, geef dit dan uiterlijk twee weken van tevoren aan. Het DCO neemt je diploma in bewaring en je krijgt dit op de dag van je Artsuitreiking.

Tijdens de doctoraaluitreiking

Het aantal genodigde dat je mag meenemen naar de uitreiking is afhankelijk van het aantal studenten die op dat moment af studeren (gelieve geen kinderen van onder de 6 jaar meenemen naar de uitreiking.)

Vertel je in ongeveer twee minuten iets over je keuzeonderzoek, Msc-onderzoek of, indien je buitenlandse arts bent, je carrière tot op heden.


Artsexamen

Voor het afstuderen:

 • Heb je uiterlijk 2 maanden voorafgaand aan de Artsuitreiking je Doctoraalexamen behaald.
 • Op de afstudeerdatum (diplomadatum) ben je verplicht ingeschreven te staan voor de studie Geneeskunde. Controleer dit in Studielink en neem bij problemen contact op met het ESSC Woudestein.
 • Uiterlijk 2 weken voor de uitreiking ben je verplicht klaar te zijn met alle co-schappen en zijn al je resultaten bekend bij het DCO. Check je studievoortgangoverzicht tijdig en meldt eventuele onvolledigheden direct bij het DCO. 
 • Ongeveer 5 weken na aanmelding ontvang aanvullende informatie over het afstuderen (zijn al je resultaten voldaan of mis je nog resultaten.)
 • Uiterlijk 1,5 week voor de uitreiking ontvang je informatie over de uitreiking (locatie, tijdstip en andere praktische zaken.)
 • Heb je een week voor de uitreiking nog geen afwijzing of bevestiging ontvangen? Neem dan ter controle contact op met het DCO.
 • Let op! Als bovenstaande niet in orde is, kun je niet afstuderen.
   

Tijdens het Artsexamen:

 • Voor de artsuitreiking geldt een aanwezigheidsplicht, omdat je hier de eed of belofte moet afleggen.
 • Tijdens de uitreiking wordt je naar voren geroepen om de Eed of de Gelofte af te leggen. Vervolgens teken je je diploma en cijferlijst en ben je officieel geslaagd voor het Artsexamen. 
 • Waarmerken diploma's. Na het afstuderen kun je je diploma direct na de uitreiking laten waarmerken, of je kunt een gewaarmerkte kopie van je diploma en/of cijferlijst aanvragen per post of tijdens openingstijden aan de balie van het DCO.

Per post:

Stuur één of meerdere kopieën (A4-formaat = 68 % van het diploma) naar het DCO; de gewaarmerkte kopie wordt dan per omgaande aan je geretourneerd. Je kunt de kopieën sturen naar:
Erasmus MC
DienstenCentrum Onderwijs
Kamer Ee-312
Postbus 2040
3000 CA  ROTTERDAM


Engelse vertalingen
Een Engelse vertaling van je diploma- en/of cijferlijst kun je aanvragen via dco@erasmusmc.nl. Meldt altijd je volledige voor- en achternaam, geboortedatum, geboorteplaats, afstudeerdatum en actuele contact- en adresgegevens. Het DCO streeft ernaar om aanvragen binnen één werkweek af te handelen.