target menu
... / ... / ... / ... / 2013-04 / Ontspanning voor patiënten van Erasmus MC
 

Ontspanning voor patiënten van Erasmus MC

Patiënten van het Erasmus MC-Daniel den Hoed kunnen gebruik maken van de dienstverlening van het team ‘Welzijn & Ontspanning’. Deelnemen aan creatieve activiteiten, kunstzinnige therapie, een laptop lenen of gewoon even een boek lezen in de speciale huiskamer.

Speciale ruimte
Op de bovenste verdieping van Erasmus MC – Daniel den Hoed kunnen patiënten en hun naasten terecht voor de nodige ontspanning. “Als het mogelijk is, is het voor patiënten heel prettig even de gedachten te verzetten. Deelnemen aan een van onze georganiseerde activiteiten of gebruik maken van onze tijdschriftenservice kan ervoor zorgen dat je even een moment echt voor jezelf hebt”, licht coördinator Wesley Quak toe. Dankzij de ondersteuning van vrijwilligers is het mogelijk vrijwel iedere dag de dienstverlening te bieden. Quak: “Zijn patiënten niet in staat naar de ruimte voor Welzijn & Ontspanning te komen, dan gaan we bij ze langs. Dat kan met de tijdschriftenkar of door ze bijvoorbeeld de beschikking te geven over een laptop.”

Kunstzinnige therapie
Yvonne Peschier (kunstzinnig therapeute) gebruikt de ruimte ook voor kunstzinnige sessies met patiënten. “Laatst zat een patiënte te schilderen aan tafel, terwijl haar man op de bank was neergestreken met een tijdschrift. Het was voor beiden even een momentje waarbij de ziekte naar de achtergrond verdween.” Niet alleen in de huiskamer, maar ook op de kamer en zelfs aan bed is kunstzinnige therapie mogelijk. “We zoeken altijd naar de mogelijkheden, als het niet mogelijk is voor de patiënt zelf actief te schilderen kunnen we voorschilderen, voorlezen of samen kijken naar kunst.”

Huiskamer Welzijn en Ontspanning

Opknapbeurt en laptops
Afgelopen najaar onderging de ruimte van Welzijn & Ontspanning een ware metamorfose. Dankzij financiële ondersteuning van ‘stichting Vrienden van Siem’ is de volledige ruimte opnieuw geverfd, voorzien van een nieuwe keuken, meubels en apparatuur. Ook de computervoorraad is uitgebreid en gemoderniseerd. Dankzij een gift van de Roparun konden twintig nieuwe laptops voor de patiënten worden aangeschaft. Verder zet ook de stichting Vrienden van Daniel door middel van fondsenwerving zich volop in voor Welzijn & Ontspanning.

Locaties
Welzijn en ontspanning is beschikbaar voor patiënten en hun naasten van de locatie Erasmus MC - Daniel den Hoed en de patiënten van de afdeling hematologie op de centrumlocatie van het Erasmus MC. Ook de mensen die gebruik maken van de faciliteiten van het Familiehuis Daniel den Hoed zijn welkom.

Meer informatie:
-> Website Welzijn en ontspanning
-> Contact: stuur een e-mail naar Welzijn en Ontspanning of Kunstzinnige Therapie.

gepubliceerd: 25 april 2013

Deel deze pagina: