target menu
... / ... / ... / ... / 2017-06 / Roparunners langs Daniel
 

Roparunners langs Daniel

Het Familiehuis Daniel den Hoed op Rotterdam-Zuid zal, samen met personeel, patiënten en bezoekers, op maandag 5 juni 322 hardloopteams van Roparun toejuichen.

Roparunners doorkomst publiek
Emotioneel

De Roparunners houden traditioneel halt voor de kliniek. Hun doorkomst is altijd een emotionele, ontroerende gebeurtenis. Veel hardlopers doen mee ter nagedachtenis aan een overleden partner, ouder, kind of vriend.

Positiefs
"Het is mooi om te zien dat verdriet door veel deelnemers wordt omgezet in iets positiefs. Roparun is als sponsor van het eerste uur zeer belangrijk voor ons, aangezien we afhankelijk zijn van giften om het verblijf voor onze gasten betaalbaar te houden", zegt Rachel Maréchal, directeur van het Familiehuis. "Met onze vrijwilligers en de medische staf doen we er vanuit het Familiehuis dan ook alles aan om deze passage zo mooi mogelijk te maken."

Verhuizen
Het is wellicht een van de laatste keren dat de atleten de kliniek aan de Groene Hilledijk passeren. Het Familiehuis gaat namelijk verhuizen en komt in het centrum van Rotterdam, nabij het Erasmus MC Kanker Instituut.

Estafetteloop
De Roparun is een 500 kilometer lange estafetteloop, die jaarlijks vanuit Hamburg of Parijs naar Rotterdam voert. De afgelopen 25 edities van de Roparun is meer dan 70 miljoen euro opgehaald voor zorg voor mensen met kanker. Er doen ook weer teams van het Erasmus MC mee. Die hebben samen 25.000 euro verzameld, meldt Anne Kooijman, teamcaptain.

Twee hospices
De opbrengstteller stond vandaag, vrijdag 2 juni, op bijna twee miljoen euro (1.966.464 euro). De grootste ontvangers zijn dit jaar twee hospices in het Gooi, te weten Huizen en Naarden. Die krijgen respectievelijk en 245.000 euro en 270.000 euro voor de inrichting van hun huizen. 

Doelen 2017
Verder zijn als doelen voor 2017 onder meer geselecteerd:
o Het Erasmus MC Kanker Instituut: 5.000 euro voor Verwenzorg en 2.100 euro voor het ‘Vriendenboek voor ziekenbezoek’.
o Het Erasmus MC: 2.750 euro voor het maken van een Kerst CD.
o De stichting Vrienden Admiraal de Ruyter Ziekenhuis: 7.500 euro voor de aankleding van het Mammacentrum in Vlissingen en 1.600 euro voor workshops 'Look Good Feel Better'.
o Het IJsselland Ziekenhuis: 1.500 euro voor het Kinderproject, voor kinderen met kanker.
o De stichting Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis: 1.600 euro voor workshops 'Look Good Feel Better', 8.500 euro voor twee bedfietsen voor de afdeling oncologie en 1.875 euro voor vijftig palliatieve boxen.
Roparunners doorkomst publiek

gepubliceerd: 2 juni 2017.

Deel deze pagina: