target menu
 

Mijn Erasmus MC in modern jasje

Het patiëntenportaal heeft een nieuw, modern uiterlijk gekregen. Het beeld is rustig en overzichtelijk. Voor uw gemak staat op de openingspagina alvast uw eerstvolgende afspraak vermeld. Op eenvoudige wijze kiest u welke gegevens wilt inzien, zoals uw medisch dossier of bijvoorbeeld het overzicht van al uw afspraken. Op deze website leest u wat het vernieuwde patiëntenportaal u te bieden heeft. Een paar dingen zijn anders geworden dan u gewend bent. Deze wijzigingen lichten wij u graag toe.

Wat is nieuw in Mijn Erasmus MC
Wij hebben Mijn Erasmus MC met nieuwe functies uitgebreid. U kunt uw persoonlijke gegevens nu zelf online aanvullen of wijzigen, zoals uw huisarts of adres. Dat is wel zo gemakkelijk. Ook zijn uw contactpersonen hieraan toegevoegd. Bij Uitslagen zijn, behalve laboratoriumuitslagen, nu ook de verslagen van de afdelingen Nucleaire Geneeskunde, Pathologie en Bacteriologie in te zien. Nieuw is het kopje Taken. Hier kan uw arts een ‘taak’ voor u klaarzetten. Dat is meestal een vragenlijst, die u thuis alvast kunt invullen. Denk aan de preoperatieve vragenlijst die iedereen invult voorafgaand aan een operatie. U ziet ook een nieuwe kop Patiëntenvoorlichting staan. Deze dienst zijn wij aan het doorontwikkelen en zal gefaseerd aan steeds meer patiënten worden aangeboden. Hierin leest u specifieke informatie over uw ziekte of behandeling, aangeboden door uw arts. Zo weet u altijd zeker dat u de juiste informatie leest, die op u van toepassing is.   

Wat komt (voorlopig) niet terug in Mijn Erasmus MC
Wij kunnen u op dit moment het digitaal maken van afspraken niet aanbieden. Dit houdt verband met de recente overgang naar ons nieuwe elektronische patiëntendossier. Wij richten het online afspraken maken zorgvuldig in, en testen dit met de afdeling Cardiologie. U ziet de mogelijkheid ‘Afspraak maken’ daarom nog wel in uw patiëntenportaal staan, maar deze is voorlopig enkel door een beperkt aantal patiënten te gebruiken. Uit uw medisch dossier zijn de onderdelen Verrichtingen en Inentingen niet meer zichtbaar in het portaal. De gegevens staan nog wel in uw ziekenhuisdossier. Uw inentingen zijn ook na te lezen in uw eigen inentingenboekje.  

gepubliceerd: 23 juni 2017

Deel deze pagina: