target menu
... / ... / Praktische informatie / Hoe werkt DigiD?
 

Hoe werkt DigiD?

U leest hoe DigiD werkt en u veilig kunt inloggen op uw persoonlijke omgeving Mijn Erasmus MC.

Hoe werkt DigiDDigitale identiteit
DigiD is uw persoonlijke digitale identiteit waarmee u kunt inloggen op websites van de overheid en in de zorg. Met uw DigiD identificeert u zich op het Internet, zodat wij weten dat wij ook echt met ú te maken hebben. Uw DigiD bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. Deze kiest u zelf. Misschien kent u DigiD al van de Belastingdienst. Als u nog geen DigiD heeft, kunt u deze aanvragen op www.digid.nl.


Extra controlestap via sms
Om te kunnen inloggen op Mijn Erasmus MC heeft u behalve uw DigiD ook een aanvullende sms-functie nodig. Als u wél al over een DigiD beschikt, maar hieraan nog geen sms-functie heeft gekoppeld, dan kunt u dat regelen via Mijn DigiD op www.digid.nl. Voor de benodigde sms-controle moet u dus in het bezit zijn van een mobiele telefoon. Het is overigens niet nodig dat uw mobiele nummer bij het Erasmus MC bekend is om te kunnen inloggen.

Toegang krijgen
Op de inlogpagina van DigiD/Erasmus MC kunt u uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord invullen, en uw ontvangen sms-code. Na uw succesvolle inlog heeft u toegang tot uw persoonlijke omgeving Mijn Erasmus MC.

Mislukt
Als het niet lukt om in te loggen met uw DigiD en sms, raden wij u aan om naar de website van DigiD te gaan en contact op te nemen met de DigiD helpdesk. U kunt ook eerst de veelgestelde vragen en antwoorden nalezen, wellicht staat uw vraag hier al tussen.


null

Ga naar