Aanmelden bij binnenkomst

Als u bekend bent bij ons ziekenhuis, kunt u een dagticket halen bij een van de aanmeldzuilen.

Eerste bezoek

Komt u voor de eerste keer in het Erasmus MC? Meldt u zich dan bij de inschrijfbalie om alle gegevens in orde te maken.

U krijgt vervolgens een dagticket.

Bent u al bij ons bekend, dan haalt u een dagticket bij een van de aanmeldzuilen. Die treft u na binnenkomst aan bij alle ingangen van ons ziekenhuis: in de Arcade, Passage en op het Plein, en bij de ingang van het Ba-gebouw. Uitleg over de aanmeldzuilen staat ook in de afsprakenbrief die u thuis heeft ontvangen.
Mevrouw bij aanmeldzuil

Legitimatie

Bij de aanmeldzuil moet u uw legitimatiebewijs tonen (paspoort of ID-kaart). Als de gegevens niet correct of volledig zijn, wordt u verzocht voor of na uw afspraak of opname naar een inschrijfbalie te gaan. Heeft u geen BSN of verzekering, dan ontvangt u geen dagticket van de aanmeldzuil en wordt u direct verwezen naar de inschrijfbalie. De gegevens worden daar aangevuld, waarna u een dagticket ontvangt.

Dagticket

Op het dagticket staan afspraak- of opnamespecificaties (met uitzondering van administratieve afspraken en telefonische consulten).

Route

Op het dagticket staat per afspraak of opname de route die u kunt volgen. Deze route is voor een afspraak als volgt weergegeven: gebouw Xx, etage X, balie polikliniek XX. Voor een opname is dat: gebouw Xx, etage X, balie afdeling XX.

Let op...

Op het dagticket staat uw looproute. De gebouwcode die op het dagticket staat, kan echter afwijken van de gebouwlocatie van de polikliniek. Als voor u een afspraak wordt gepland nadat u het dagticket heeft opgehaald, dan staat deze afspraak niet op het dagticket, maar kunt u zich wel met de barcode op het dagticket aanmelden voor deze afspraak bij een aanmeldzuil.

Op de afdeling

U kunt eventueel ook via indexborden in het Erasmus MC het specialisme opzoeken. Op de borden staan de looproutes op basis van ‘gebouw’ en ‘etage’ weergegeven. Bent u eenmaal op de juiste verdieping aangekomen, dan hoeft u niet opnieuw naar een aanmeldzuil, maar kunt u zich met uw dagticket melden bij een baliemedewerker.

Uit de aanmeldzuil komt uw dagticket