Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Naar het Erasmus MC? Masker op!

2 oktober 2020

Dringend advies: draag een eigen mondneusmasker bij uw bezoek aan het Erasmus MC

De maatregelen afgekondigd door de overheid noodzaken ons tot het regelmatig herzien van de infectiepreventiemaatregelen. Wij vragen u hiervoor om uw begrip. Het landelijk afgekondigde dringend advies ten aanzien van het dragen van mondneusmaskers in openbare ruimten is ook van toepassing op het Erasmus MC. 

Als u een bezoek brengt aan het Erasmus MC wordt u dringend geadviseerd om een eigen mondneusmasker te dragen. 

Patiënten
Als u als patiënt COVID-19 -gerelateerde klachten heeft, vragen wij van u het eigen masker om te ruilen voor een medisch mondneusmasker bij binnenkomst in het ziekenhuis. Het medisch mondneusmasker krijgt u dan van het Erasmus MC bij de ingang.

Bezoekers
Bezoekers met COVID-19 klachten zijn niet welkom. Bezoekers van het ziekenhuis wordt dringend geadviseerd om een eigen mondneusmasker te dragen. U krijgt geen medisch mondneusmasker uitgereikt. Deze worden voor de zorg bewaard.

Studenten
Alle studenten van het Erasmus MC wordt dringend geadviseerd een eigen mondneusmasker te dragen in de (openbare) ruimtes zoals de Passage, het Onderwijscentrum (OWC) en het Gk-gebouw. Dit advies betreft óók zelfstudie binnen het OWC. Het advies geldt niet tijdens het volgen van onderwijs zelf in een onderwijsruimte, practicumlokaal of collegezaal, tenzij het onderwijs dat vereist. Dit zal dan expliciet door de docent worden aangegeven en mondneusmaskers worden tijdens de les verstrekt. Studenten met COVID 19-klachten zijn daarnaast niet welkom op de faculteit of elders in het Erasmus MC.