Kanker Instituut

logo voor centrum
Masteronderzoek

Masteronderzoek Geneeskunde Radiotherapie

Duur: 20 weken
Onderwijsaanbieder: Erasmus MC Kanker Instituut

Studeer je geneeskunde en ben je geïnteresseerd in radiotherapie? Je bent van harte welkom om bij ons je masteronderzoek te doen.

Onze doelgroep(en): Scholier of student

Over deze opleiding

Overzicht

Onderzoek doen naar hoe we tumoren gevoeliger maken voor bestraling? Hoe voorkomen we bijwerkingen van bestraling? Of meewerken aan klinisch onderzoek naar predicatieve factoren voor bestralingstoxiciteit?

Het kan in een masteronderzoek bij de afdeling Radiotherapie. Hierbij maak je actief kennis met de verschillende stadia van het wetenschappelijk onderzoek. Denk aan het formuleren van een vraagstelling, het opstellen van een werkplan, verzamelen van gegevens, interpreteren van de uitkomsten en het schrijven van een wetenschappelijk verslag en presentatie van je resultaten.

Verder maak je kennis met de wetenschappelijke activiteiten van de afdeling, bijvoorbeeld door het deelnemen aan refereeravonden, werkbesprekingen en seminars. Bij het verrichten van je masteronderzoek heb je een vaste begeleider.

Op Sin-online, channel masteronderzoek, verschijnen regelmatig nieuwe onderwerpen, zowel klinisch onderzoek als onderzoek in het laboratorium.

Waarom bij Erasmus MC?

De afdeling Radiotherapie in het Erasmus MC is één van de grootste bestralingsafdelingen in Nederland. De afdeling beschikt over 12 lineaire versnellers (waaronder robotversnellers), brachytherapie- en hyperthermievoorzieningen.

Cyberknife bestraling Radiotherapie

Robotbestraling (Cyberknife)

Daarnaast heeft het Erasmus MC samen met het LUMC en TU Delft Holland PTC opgericht, het behandelcentrum voor protonenbestraling.


Overige informatie

 

Praktische informatie

Startdata

Je kunt op 2 à 3 momenten in het jaar starten met je masteronderzoek. Zie hiervoor de informatie op STiP

Programma

De invulling van je masteronderzoek is uiteraard afhankelijk van je vraagstelling. Je wordt altijd in de gelegenheid gesteld om mee te draaien in de onderzoeksactiviteiten van de afdeling.

Aanmelden en voorwaarden

Hoe kun je je aanmelden?

Inschrijven voor het masteronderzoek moet minimaal 4 weken voorafgaand aan de start plaatsvinden via Osiris Zaak. Kijk op STiP voor meer informatie. 

Informeer vooraf bij Ruth Lammers, adviseur onderwijs afdeling Radiotherapie, naar de actuele mogelijkheden en onderzoeksonderwerpen.