Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Patiëntenfolder

Medicamenteuze behandeling en bloed- afnames bij u thuis

Download PDF
Een medicamenteuze behandeling vindt standaard plaats op de Dagbehandeling van het ziekenhuis. U kunt deze behandeling echter ook grotendeels thuis krijgen. Zo bespaart u tijd, heeft u minder reiskosten en heeft u het comfort van uw eigen leefomgeving.

Samenwerking met Laurens en Mediq Medisource


Om patiënten de beste kwaliteit van zorg te geven, is het medisch en verpleegkundig team van het specialisme hematologie/interne oncologie van het Erasmus MC Kanker Instituut een samenwerking aangegaan met het verpleegkundig technisch team Laurens en Mediq Medisource. Ons eigen team regelt alle praktische zaken rondom uw behandeling thuis met het team van Laurens of Mediq Medisource.

Hoe werkt het?


Uw behandelend arts beoordeelt of het thuis toedienen van medicamenten (thuistoediening) voor u een mogelijkheid is. Het begin van de behandeling vindt altijd plaats op de Dagbehandeling van de polikliniek. Vervolgens wordt de behandeling deels op de polikliniek en deels thuis gegeven. Daarom moet u tijdens de behandeling een aantal keren terugkomen naar de polikliniek voor toediening en/of evaluatiemomenten. Als u in aanmerking komt voor thuistoediening, wordt u aangemeld bij het verpleegkundig technisch team Laurens. Laurens neemt dan contact met u op. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht. De zorg wordt betaald vanuit het ziekenhuis.

Bloedafname thuis


Het kan zijn dat wordt besloten om op de dag vóór de behandeling bloed bij u te laten afnemen. Ook de bloedafname vindt dan bij u thuis plaats. Zijn uw bloedwaarden goed, dan kan de behandeling veilig bij u thuis plaatsvinden.


Contact


Heeft u vragen? Neemt u dan contact met ons op:
Telefoon (06) 248 623 37, bereikbaar op werkdagen tussen 08.30 en 16.30 uur.

Vragen over tijdstippen bloedafname en/of medicatietoediening


Met deze vragen kunt u terecht bij de thuiszorginstelling. Bij het eerste contact met de thuiszorg hoort u wie u moet bellen bij onduidelijkheden. Dit kan het verpleegkundig technisch team Laurens of Mediq Medisource zijn.

Verpleegkundig technisch team Laurens:
Telefoonnummer: 06-19266416 of 06-11712045 (24 uur per dag bereikbaar).
Wanneer er geen sprake is van spoed kunt u ook een e-mail sturen naar:
verpleegkundigtechnischteam@laurens.nl

De dienstdoende verpleegkundige van Mediq Medisource:
Telefoonnummer: (030) 2821240 (24 uur per dag bereikbaar).

Overige vragen en/of klachten


Met overige vragen en/of (lichamelijke) klachten (zie ook uw zorggids) kunt u terecht bij het Erasmus MC. De telefoonnummers staan op de telefoonkaart bij uw afsprakenkaart in het mapje.