Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Peiling Neuropathie bij kanker - wat is jouw ervaring?

4 februari 2021

Heb jij pijn, een doof gevoel of tintelingen in je handen of voeten als gevolg van kanker (gehad)? Met de nieuwe Doneer Je Ervaring-vragenlijst gaan we op zoek naar de ervaringen van kankerpatiënten die last hebben (gehad) van neuropathie.

Bij neuropathie werken één of meer zenuwen niet goed meer. Welke klachten je krijgt, hangt af van welke zenuwen zijn aangetast. Als patiëntenorganisatie willen wij graag weten in welke mate neuropathie je dagelijks leven (heeft) beperkt.

Heb je iets geprobeerd om de pijn of klachten aan je handen of voeten te verminderen of ermee om te gaan, en hielp dat wel of niet? Hebben je zorgverleners aandacht (gehad) voor neuropathie en in hoeverre toonde je omgeving er begrip voor?

Graag vragen we je om anoniem je ervaring te delen. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 5 minuten.

Vragenlijst Pijn, doof gevoel of tintelingen in handen of voeten bij kanker wat is jouw ervaring?

De vragenlijst staat open tot 15 februari 2021.NFK Neuropathie Visual

Waarom deze vragenlijst?

Tot op heden is er nog geen therapie of behandeling gevonden die neuropathie kan verhelpen of voorkomen. Met deze vragenlijst willen wij nagaan wat mensen met kanker doen of proberen om neuropathie te verminderen of ermee om te gaan. Hieruit hopen wij tips voor andere patiënten te halen of ideeën op te doen voor vervolgonderzoek.

Ook zijn we benieuwd in hoeverre zorgverleners aandacht hebben voor neuropathie en of patiënten hier tevreden over zijn, zodat wij nog gerichter de belangen van mensen met neuropathie kunnen behartigen.

De resultaten van de vragenlijst delen wij op 13 april op nfk.nl.

Deze peiling is een initiatief van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten organisaties (de NFK) in samenwerking met de 19 aangesloten kankerpatiëntenorganisaties en onderzoekers van PROFIEL-studie.