Kanker Instituut

bandage
Spreekuur

Gynaecologische Oncologie

Wanneer: Iedere dag van 8.30 – 16.15 uur.
Gebouw: Nt, 2e etage in wachtruimte 2H

De polikliniek Gynaecologische Oncologie is voor vrouwen met (vermoedelijke) kanker aan één van geslachtsorganen of met een erfelijke aanleg hiervoor.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

De polikliniek Gynaecologische Oncologie heeft verschillende spreekuren. Op een spreekuur ontmoet u meestal eerst de gynaecologisch oncoloog. Soms is dat een gynaecoloog in opleiding tot specialist of een gynaecoloog in opleiding tot gynaecologisch oncoloog. Het eerste consult duurt tussen de 15 en 30 minuten en is bedoeld om uw klachten te bespreken en informatie te verzamelen. Soms is er een lichamelijk onderzoek. Vaak pas in een volgend consult bespreken wij de eventuele behandeling.

Onze begeleiding

Afhankelijk van het spreekuur wordt u geholpen door een gynaecologisch oncoloog, gynaecoloog in opleiding of een verpleegkundig specialist en een oncologieverpleegkundige. In sommige gevallen ziet u tijdens uw spreekuren ook een internist oncoloog of dermatoloog. In het natraject heeft u eventueel ook een afspraak met een wondverpleegkundige. 

Samenwerkingen tussen specialismen: 

  • internist oncoloog
  • dermatoloog
  • wondverpleegkundige (wond en stomazorg)  
  • radiotherapeut

Spreekuur

Een eerste afspraak kunt u niet zelf bij ons maken. Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC heeft u altijd een schriftelijke verwijzing nodig. Zonder verwijzing kunt u geen afspraak maken.

  • Joint Clinic Gynaecologische Oncologie spreekuur: Dit spreekuur is voor vrouwen met (verdenking) ovarium- en endometriumcarcinoom (kanker aan een van de geslachtsorganen, bijvoorbeeld eierstokken of  baarmoeder).
  • Cervix/vulva spreekuur. Dit spreekuur is voor vrouwen die (vermoedelijk) baarmoederhals- of schaamlipkanker hebben.
  • Colposcopie spreekuur: voor vrouwen met een afwijkend uitstrijkje die een vervolgonderzoek krijgen. 
  • Vulva spreekuur: Voor vrouwen met een gynaecologische dermatologische afwijking (een niet kwaadaardige huidafwijking aan bijvoorbeeld de schaamlippen).
  • Erfelijke Tumoren Gynaecologie spreekuur. Voor vrouwen met een genetisch of familiair verhoogd risico op gynaecologische tumoren. Het gaat dus om vrouwen die al weten dat zij een genetische aanleg (mutatie) hebben voor dit type tumoren, én voor vrouwen bij wie dit niet bekend is maar bij wie dit soort tumoren vaker in de familie voorkomt.
Checklist

Heeft u binnenkort een afspraak bij ons?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.

Bereid u voor