Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Peter Albers
Zorgverlener

Prof. dr. P.A. (Peter) Albers

Uroloog

  • Specialisme
  • Urologie
  • Aandachtsgebied
  • Zaadbalkanker, Prostaatkanker, Urologische tumoren
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Prof. dr. P. Albers is afdelingshoofd Urologie van de Universiteitskliniek Düsseldorf in Duitsland. Hij is gespecialiseerd in de behandeling van kanker van de urinewegen. Professor Albers staat internationaal bekend als expert op het gebied van zaadbalkanker en prostaatkanker. Zo is hij jarenlang hoofd van de Europese zaadbalkanker richtlijnencommissie geweest.

Professor Albers opereert regelmatig mee in het Erasmus MC bij ingewikkelde retroperitoneale lymfeklier operaties voor zaadbalkanker om zo zijn expertise te delen.

Werkervaring & opleidingen

Prof. Albers heeft Geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit van Mainz, waarna hij zijn chirurgische en urologische opleiding vervolgde aan de Universiteiten van Mainz en Bonn. Albers deed fellowships in Indianapolis, Philadelphia en New York. Vervolgens was hij als uroloog werkzaam in de Universiteitskliniek van Bonn, waarna hij afdelingshoofd Urologie was in de Universiteitskliniek van Marburg.

Sinds 2008 is prof. Albers werkzaam als afdelingshoofd Urologie in de Universiteitskliniek van Düsseldorf. Daarnaast heeft hij sinds 2020 een aanstelling als divisie hoofd ‘gepersonaliseerde vroegdetectie’ in het Nationale Kanker Preventie Centrum in Heidelberg.