Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Zorgverlener

Dr. H.J. (Henk-Jan) Boiten

Internist-hematoloog in opleiding

Internist-hematoloog in opleiding

  • Specialisme
  • Hematologie
  • Aandachtsgebied
  • Hematologie, benigne hematologie, onderwijs
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

Binnen de interne geneeskunde is de hematologie misschien wel het breedste vakgebied.

Zowel goedaardige ziekten zoals stollingsstoornissen en antistoffen tegen eigen bloedcellen als kwaadaardige ziekten zoals leukemie komen aan bod.

Veel ziekten van bloed, beenmerg en lymfeklier en de daarbij behorende behandelingen, hebben betrekking op meerdere inwendige organen zoals longen, nier en huid.

Hematologie is een multidisciplinair vakgebied. Het is fascinerend om als hematoloog een brugfunctie te vervullen tussen meerdere collega’s en de patiënt multidisciplinair te benaderen, zowel op lichamelijk als op geestelijk en psychosociaal gebied.

Naast de zorg voor patiënten richt ik mij op het gedetailleerd (be)schrijven van bijzondere ziektegevallen met als doel om nieuw licht te werpen op het ontstaan van ziekten, op het stellen van een diagnose en op behandelmethodes van een ziekte.


Werkervaring & opleidingen

Werkervaring

In 2008 ben ik gestart met de opleiding Geneeskunde.

Nadat ik in 2014 deze studie heb afgerond, ben ik direct als arts-assistent aan het werk gegaan in het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht.

Tussendoor heb ik mijn promotie afgerond en verdedigd in september 2016. 

In Dordrecht ben ik ook gestart met de eerste drie jaren van de opleiding tot internist. Na nog een jaar interne geneeskunde in het Erasmus MC ben ik in 2020 gestart met de specialisatie tot hematoloog.

Opleiding

  • 2008 - 2014: Geneeskunde, Erasmus MC Rotterdam
  • 2017 -  heden: Opleiding tot internist-hematoloog, Erasmus MC Rotterdam

Promotie