Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Marjolein
Zorgverlener

M. (Marjolein) Diepeveen

Verpleegkundig specialist

  • Specialisme
  • Oncologische en Gastro-Intestinale Chirurgie
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Mijn naam is Marjolein Diepeveen en ik ben verpleegkundig specialist bij de Oncologische chirurgie. Ik doe mijn werk met veel plezier, het is een afwisselende baan waarin ik op de polikliniek én op de afdeling contact heb met patiënten.

Het leuke aan mijn werk is dat patiënten gedurende het hele behandeltraject bij mij in beeld blijven. Ik zou mijn werk omschrijven als een spin in het web, waarbij mijn doel is alle lijntjes met elkaar te verbinden en op die manier kwaliteitszorg te bieden. Om dat te bereiken werk ik nauw samen met collega’s binnen én buiten het ziekenhuis.

Werkervaring & opleidingen

Werkervaring

In 2006 rondde ik de opleiding tot HBO-Verpleegkundige af. Hierna heb ik meerdere jaren met veel plezier op de afdeling oncologisch en gastro-intestinale chirurgie in het Erasmus MC gewerkt. Eerst als verpleegkundige, later als senior-verpleegkundige. In 2017 heb ik de opleiding tot Verpleegkundig Specialist afgerond, waarbij ik mijn praktijkgedeelte binnen het specialisme uitgebreid colorectaal carcinoom heb gevolgd. Specifiek aandachtspunt was de HIPEC-procedure.

Op dit moment draag ik, samen met mijn collega Iefke Stip, zorg voor patiënten die in het Erasmus MC voor darmkanker worden behandeld. Het gaat hierbij om chirurgisch complexe ingrepen die (meestal) niet in andere ziekenhuizen kunnen worden verricht. Ik houd mij voornamelijk bezig met patiënten die een HIPEC-procedure of een lokale behandeling voor leveruitzaaiingen hebben ondergaan. 

Daarnaast werk ik mee aan wetenschappelijk onderzoek binnen ons specialisme.

Opleiding

  • 2006 - HBO Verpleegkunde
  • 2017 - Master advanced nursing practice