Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Zorgverlener

Dr. W.J. (Wim) Kirkels

Uroloog

  • Specialisme
  • Urologie
  • Aandachtsgebied
  • Oncologie, Reconstructies, Urinedeviaties, Radiotherapie schade
  • BIG nummer:
  • 29022035001
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Na het afronden van mijn studie tot arts in Nijmegen, heb ik me altijd bezig gehouden met de kwaadaardigheden in de urologie. Eerst met mijn promotieonderzoek en na mijn opleiding tot uroloog, als fellow van KWF. Daarna ben ik aangesteld als staflid urologie en houd ik me bezig met de multidisciplinaire behandeling van de kankerpatiënt, in samenwerking met oncologisch chirurgen, gynaecologen, radiotherapeuten en internist-oncologen. Eerst in de Daniel den Hoed kliniek en nu in het Erasmus MC Kankerinstituut.

Werkervaring & opleidingen

Werkervaring

Ik ben begonnen vanuit oncologische interesse. Na mijn opleiding tot uroloog ben ik gepromoveerd op onderzoek naar chemotherapie gevoeligheidstesting van blaaskanker. Vervolgens werd ik KWF fellow en heb ik ervaring opgedaan in diverse buitenlandse klinieken om ervaring te krijgen met neoblaas en continente urinedeviaties aanleggen. Ik heb mij gespecialiseerd in uitgebreide chirurgie voor testistumoren (RPLND) en heb ik mijn fellowship voortgezet in Rotterdam. Daarnaast houd ik me bezig met het mede organiseren van ERSPC, de Rotterdamse inbreng in de Europese prostaat kanker screening studie. Ik heb gewerkt in de Daniel den Hoekkliniek en de kankerkliniek met als insteek de behandeling van patiënten met urologische tumoren, maar ook de grote chirurgische procedures samen met chirurgen, gynaecologen en radiotherapeuten.

Opleiding

Ik heb mijn geneeskunde studie in 1981 afgerond aan de Radboud Universiteit, waarna ik promotieonderzoek heb gedaan op de afdeling Urologie in het Radboudumc (1985). Mijn opleiding tot uroloog heb ik gevolgd in het Radboudumc en Groot Ziekengasthuis (nu Jeroen Bosch ziekenhuis), met een registratie per 1 januari 1990. Tot februari 1992 heb ik gewerkt als fellow KWF. Tot heden heb ik een aanstelling als uroloog in het Erasmus MC Rotterdam.