Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Eliane Zeestraten
Zorgverlener

Dr. E.C.M. (Eliane) Zeestraten

Oncologisch chirurg

  • Specialisme
  • Oncologische en Gastro-Intestinale Chirurgie
  • Aandachtsgebied
  • Borstkanker, melanomen en weke delen tumoren
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Sinds 1 december 2018 ben ik met veel plezier werkzaam als chirurg, Fellow Oncologische Chirurgie in het Erasmus MC, waar ik mij met name inzet voor borstkanker, melanomen en wekedelen tumoren.

Werkervaring & opleidingen

Werkervaring

Na het afronden van mijn opleiding tot chirurg ben ik in december 2018 in het Erasmus MC gestart als Fellow Oncologische Chirurgie.

Opleidingen

In 2001 ben ik gestart met mijn studie Geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Dit heb ik in 2007 afgerond met het Artsexamen. Daarna heb ik mijn promotieonderzoek naar biomarkers op het gebied van colorectaal carcinoom voorgezet onder begeleiding van prof. C.J.H. van de Velde op de afdeling oncologische chirurgie. In september 2014 ben ik op dit onderzoek gepromoveerd.

In het kader van mijn promotieonderzoek ben ik in 2010 een jaar werkzaam geweest als Research Fellow aan het John Wayne Cancer Institute in Santa Monica, U.S.A.

Tussen juli 2011 en november 2018 ben ik als Arts Assistent in Opleiding tot chirurg werkzaam geweest in het Erasmus MC in Rotterdam, IJssellandziekenhuis in Capelle aan den IJssel en het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft. Tijdens mijn opleiding ben ik gedifferentieerd tot oncologisch chirurg.