Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
education-book
Medische vervolgopleiding

Anesthesioloog

Duur: 5 jaar
Onderwijsaanbieder: Anesthesiologie

Opgeleid worden tot anesthesioloog bij het Erasmus MC betekent kiezen voor een opleiding met een compleet aanbod (perioperatieve zorg, intensieve en acute zorg, chronische pijnbestrijding en wetenschappelijk onderzoek) in een leuke groep met een veilig, open en laagdrempelig opleidingsklimaat.

Onze doelgroep(en): A(N)IOS / arts of (medisch) specialist

Over deze opleiding

Waarom bij Erasmus MC?

De afdeling Anesthesiologie heeft van de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS) de bevoegdheid om basisartsen binnen 5 jaar op te leiden tot Medisch Specialist / Anesthesioloog. Voor de invulling van de niet-academische onderdelen van de opleiding werkt de afdeling samen met het Franciscus Gasthuis, het Ikazia Ziekenhuis, het Maasstad Ziekenhuis, het Albert Schweitzer Ziekenhuis (in Dordrecht) en het IJsselland Ziekenhuis.

De afdeling Anesthesiologie is altijd geïnteresseerd in sollicitaties van enthousiaste en gekwalificeerde mensen die tot Anesthesioloog willen worden opgeleid, maar ook hun bijdrage willen leveren aan de verdere ontwikkeling van onze afdeling.

Praktische informatie

Meelopen

Het is nadrukkelijk gewenst om vóór een sollicitatie nog nader kennis te maken met onze afdeling en een dag mee te lopen. Wij denken dat dit meer indrukken geeft dan welke mooie tekst dan ook. Wij hebben een voorkeur voor de woensdag, zodat de meelopende gasten ook kennis kunnen maken met ons onderwijs voor de AIOS. Voor de 1e-jaars AIOS vindt dit namelijk iedere woensdag plaats.

Voor een afspraak kan je contact opnemen met Markus Klimek, sectorhoofd Centrumlocatie, via het telefoonnummer 010 703 3713 of een mail sturen naar m.klimek@erasmusmc.nl
Geef in de mail direct de woensdagen aan waarop je tussen 7:30 – 17:00 uur beschikbaar bent. Vergeet dan niet je telefoonnummer mee te sturen zodat we snel de vervolgstappen kunnen regelen.

Aanmelden en voorwaarden

Hoe kun je je aanmelden?

Op dit moment (2020) nemen wij jaarlijks twaalf artsen in opleiding tot specialist (AIOS) aan. De afdeling heeft géén plaatsen voor ANIOS (arts niet in opleiding tot specialist). Wij hebben geen vaste sollicitatierondes en moedigen aan om een open sollicitatie te sturen op het moment dat een kandidaat zich klaar voor de opleiding voelt. Binnengekomen brieven worden regelmatig (in principe maandelijks) door de Opleidingscommissie Anesthesiologie besproken. Een sollicitatiebrief kan gericht worden aan:

Prof. dr. R.J. Stolker, afdelingshoofd en opleider
Afdeling Anesthesiologie
Erasmus MC
Postbus 2040
3000 CA Rotterdam

Voor de inhoud, die niet handgeschreven hoeft te zijn, adviseren wij  om in ieder geval een antwoord te geven op de volgende vragen:

  • Waarom kies je voor het vak Anesthesiologie?
  • Waarom wil je werken in het Erasmus MC?
  • Wat zijn jouw bijzondere kenmerken, waardoor denk je de juiste kandidaat voor ons te zijn?

Naast deze brief ontvangen wij graag een CV.

Naar aanleiding van brief en CV worden geschikte kandidaten voor een gesprek met de sollicitatiecommissie uitgenodigd. In de sollicitatiecommissie zitten naast de (plv.) opleider ook andere stafleden (mogelijk ook uit een van de perifere partnerziekenhuizen) en arts-assistenten. Gemiddeld duurt een gesprek een half uur. Je krijgt voldoende kans je vragen te stellen. Na het einde van dit gesprek wordt je op korte termijn geïnformeerd of je bent aangenomen en zo mogelijk per wanneer de opleiding kan beginnen.

Wij hopen je met deze informatie van dienst geweest te zijn en verheugen ons op jouw sollicitatie.