Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
education-book
Training

Didactische vaardigheden (klassikale training)

Duur: 16 uur
Onderwijsaanbieder: Erasmus MC Academie
Onderwijsvorm: Klassikaal
Categorieën : Persoonlijke ontwikkeling en Communicatie

Over deze opleiding

Overzicht

Didactische vaardigheden
In het competentiegerichte onderwijs staat een leven lang leren centraal. Als professioneel beroepsbeoefenaar vergaar je continue kennis en wordt er ook van je veracht dat je deze (nieuwe) kennis kan overdraagt aan collega's, studenten en eventueel andere beroepsbeoefenaren. Om dit op de juiste wijze over te bregen zodat je het doel bereikt dat je voor ogen had toen je startte met je les is het handig om te weten hoe je dit aanpakt. Zodat je met beperkte tijd en middelen op een actieve wijze je kennis kan overdragen aan de ander.

Bij het voorbereiden en uitvoeren van onderwijsactiviteiten gaat het dus niet alleen om het aanreiken van kennis en vaardigheden maar ook om hoe cursisten zelf kennis en vaardigheden kunnen opdoen en onderhouden. Tijdens de training zal daarom de eigen verantwoordelijkheid die cursisten m.b.t. het opdoen en onderhouden van kennis en vaardigheden als een rode draad door het programma lopen.

Inhoud
De training leert deelnemers om op didactisch verantwoorde wijze een les te geven.
In deze training maak je kennis met de verschillende facetten van het lesgeven. Je leert hoe je op eenvoudige wijze kan aansluiten bij je doelgroep zodat je het doel dat je voor ogen had bereikt. Onder begeleiding van een ervaren docent leer je hoe je een lesopzet maakt en op welke wijze je deze het beste kan inzetten. Je sluit de training af met een miniles waarbij je door je trainer en je medecursisten feedback ontvangt over je presentatie, je lesopzet en de inhoud van de les. Door deze actieve vorm van training krijg je in 2 dagen zoveel handvatten aangereikt dat het geven van een les geen geheimen meer voor je kent.

Het programma bestaat uit:

  • Introductie

  • Theorie

  • Het maken van een lesopzet

  • Het geven van een (mini)les

Doelgroep: Beroepsbeoefenaren die op basis van hun (praktische) deskundigheid gevraagd worden lessen te verzorgen maar geen didactische opleiding gevolgd hebben.
Trainingsduur: 2 dagen
Inhoudelijke vragen: leren.en.ontwikkelen@erasmusmc.nl  of bel naar 010 - 704 3862
Kosten: Klik hieronder op inschrijven en doorloop het betaalproces
Resultaat: Na het succesvol afronden van deze training ontvang je een bewijs van deelname.

Praktische informatie

Startdata

Er zijn op dit moment geen inschrijfdata bekend.
Voor meer informatie stuur een mail naar Eduplaza

Kosten

De kosten bedragen € 540,00

Aanmelden en voorwaarden