Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
education-book
Medische vervolgopleiding

Fellowship Cardiothoracale Anesthesie

Duur: 2 jaar
Onderwijsaanbieder: Anesthesiologie

Het fellowship cardiothoracale anesthesie omvat in het Erasmus MC de per- en peri-operatieve begeleiding van hart- en longoperaties en cardiologische interventies.

Onze doelgroep(en): A(N)IOS / arts of (medisch) specialist

Over deze opleiding

Overzicht

Het fellowship heeft als doel om opgeleid te worden tot een allround en veelzijdig cardiothoracale anesthesioloog bij volwassenen. Tevens wordt er ervaring opgedaan met minder voorkomende ingrepen, meer ingewikkelde procedures en operaties bij kinderen.

Als fellow werk je in het begin onder directe supervisie en groeit door naar volledig zelfstandig werken. Parallel volg je een onderwijs programma wat wordt opgezet met structureel onderwijs. 

Waarom bij Erasmus MC?

Het Erasmus MC is een groot tertiair centrum dat het volledige spectrum aan thoraxchirurgische en cardiologische procedures aanbiedt, zowel bij kinderen als volwassenen. Een groot deel van de procedures betreft congenitale pathologie. Hiernaast is het een transplantatie centrum en een expertise centrum voor ECMO. 

Jaarlijks worden ongeveer 1.300 hartoperaties en ruim 400 longoperaties uitgevoerd. Bij de cardiologie worden procedures uitgevoerd. Bij cardiologie worden procedures uitgevoerd door de electrofysiologie-, congenitale-, en inteventiecardiologie.

Overige informatie

Verdere informatie is op te vragen bij Dr. M. ter Horst (m.terhorst@erasmusmc.nl), sectorhoofd hart, long en transplantatie.

Praktische informatie

Aanmelden en voorwaarden