Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
education-book
E-learningmodule

Fysieke belasting

Duur: 1 uur
Onderwijsaanbieder: Eduplaza
Onderwijsvorm: E-module
Categorieën : Covid-19

Over deze opleiding

Overzicht

Fysieke belasting ontstaat door beweging en belasting van het lichaam. Overbelasting kan leiden tot pijn in spieren en gewrichten. Deze e-learning training is bedoeld om medewerkers bewust te maken van momenten waarop het lichaam wordt (over)belast. De nadruk ligt hierbij op handelingen waarbij direct lichamelijk contact is met de patiënt.

Doel

De training is bedoeld om medewerkers bewust te maken van (over)belasting en hoe klachten kunnen worden voorkomen. Na deze training kunnen medewerkers situaties herkennen waarin fysieke belasting een rol speelt en welke hulpmiddelen hen daarbij kunnen ondersteunen.

Inhoud
Het theoriegedeelte is opgebouwd uit de onderdelen Inleiding, Voorbereiding en Uitvoering. De training is specifiek gericht op patiëntgebonden handelingen, zoals de transfer van bed naar stoel, van bed naar operatietafel, ondersteuning bij het douchen en transfers van passieve patiënten. Ook wordt ingegaan op de Arbowet en geldende normen en hulpmiddelen die je kunt gebruiken om fysieke belasting te beperken. Naast het theoriegedeelte bevat de training ook één of meer (oefen)toetsen.

Praktische informatie

Kosten

De kosten bedragen € 0,00

Aanmelden en voorwaarden