logo voor centrum
Coschap

Oudste coschap Hematologie

Startmoment: Doorlopend
Duur: 12 weken
Onderwijsaanbieder: Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Studenten Geneeskunde zijn van harte welkom voor een oudste coschap van 12 weken bij de afdeling Hematologie.

Over deze opleiding

Overzicht

Studenten Geneeskunde zijn van harte welkom voor een oudste coschap van 12 weken op de afdeling Hematologie.

In het oudste coschap Hematologie ligt de nadruk op de kennismaking met hematologische ziektebeelden op het niveau van de beginnende arts-assistent. Als coassistent participeer je in de dagelijkse patiëntenzorg op de afdeling Hematologie. Daarnaast besteden we ruim aandacht aan de algemene interne geneeskunde en aan de multidisciplinaire samenwerking met andere deelgebieden.

Waarom bij Erasmus MC?

Het Erasmus MC Kanker Instituut is het grootste oncologische instituut in Nederland en richt zich op patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek. Het klinische wetenschappelijk onderzoek in de oncologie speelt wereldwijd een vooraanstaande rol bij de verbetering voor bestaande behandelingen en/of ontwikkeling van nieuwe behandelingen. De patiëntenzorg wordt dan ook bij voorkeur aangeboden in het kader van één van de meer dan 60 verschillende patiëntgebonden studies.

Overige informatie

 

Praktische informatie

Programma

De klinische zorg betreft vooral de hematologische intensive care voor patiënten met acute leukemie, multipel myeloom en maligne lymfoom, die intensief behandeld worden met chemotherapie en stamceltransplantaties.

Daarnaast vormen patiënten met benigne hematologische aandoeningen, waaronder tal van stollingsziekten, een belangrijke categorie op de afdeling.

Afhankelijk van je wensen kan het oudste coschap zich richten op de maligne of de benigne hematologie, óf een combinatie van beide. 

In alle gevallen krijg je de zorg voor enkele patiënten onder begeleiding van een AIOS Hematologie en of een staflid. Je woont alle besprekingen bij en neemt deel aan de dagdiensten in het weekend.
Daarnaast is tijdens het oudste coschap een korte labstage (max. 2 weken) mogelijk.

Als oudste coassistent neem je ook deel aan het AIOS-onderwijs van de afdeling en word je uitgenodigd een referaat over een patiëntcasus te houden.

Heb je specifieke wensen rondom de invulling van je oudste coschap Hematologie? Laat het ons weten, zodat we kunnen kijken wat er mogelijk is.

Aanmelden en voorwaarden

Hoe kun je je aanmelden?

Geïnteresseerd in een oudste coschap Hematologie?

Informeer ruim van tevoren of een oudste coschap in de periode van je voorkeur mogelijk is:

Studeer je geneeskunde in het Erasmus MC? Kijk dan op STiP hoe je je kunt inschrijven voor het oudste coschap.
Het oudste coschap is ook toegankelijk voor geneeskundestudenten van andere faculteiten.