Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
education-book
Training

Train de toetser (klassikale training)

Onderwijsaanbieder: Erasmus MC Academie, Erasmus MC Academie, Erasmus MC Academie, Erasmus MC Academie, Erasmus MC Academie, Erasmus MC Academie, Erasmus MC Academie, Erasmus MC Academie, Erasmus MC Academie, Erasmus MC Academie, Erasmus MC Academie, Erasmus MC Academie, Erasmus MC Academie, Erasmus MC Academie, Erasmus MC Academie, Erasmus MC Academie, Erasmus MC Academie, Erasmus MC Academie, Erasmus MC Academie, Erasmus MC Academie
Onderwijsvorm: Klassikaal
Categorieën : Persoonlijke ontwikkeling en Communicatie

Over deze opleiding

Overzicht

Train de toetser
In de training besteden we aandacht aan beleid, inzicht in jezelf, omgaan met weerstand, leer- toetsklimaat en de ideale toetser. Je eigen casuïstiek staat centraal in de training zodat je meteen met het geleerde aan de slag kunt in de praktijk.

Inhoud
Iedere dag heb je te maken met het toetsten van studenten en collega's. Het afnemen van een (praktijk)toetsing is meer dan het even meekijken met een collega die een (voorbehouden)handeling, proeve van bekwaamheid, prof checks en/of korte praktijkbeoordeling uitvoert. Hoe kijk je, wat vind je belangrijk of wat vind je lastig bij het afnemen van een toets? Voor studenten zijn vanuit de opleiding al procedures vastgesteld. Weet jij hoe de procedures rondom (praktijk)toetsing geregeld zijn op je afdeling of binnen je thema? In de training besteden we aandacht aan beleid, inzicht in jezelf, omgaan met weerstand, leer/toetsklimaat en de ideale toetser. Je eigen casuïstiek staat centraal in de training zodat je meteen met het geleerde aan de slag kunt in de praktijk.

Je kan na het volgen van de training zowel studenten als collega's objectief en valide toetsen in de praktijk. Het programma bestaat uit de volgende onderdelen
Dag 1:

  • Kennismaking;
  • Beleid (kaders);
  • Eigen rol als toetser;
  • Leer/toetsklimaat;
  • Filters en kijkkader/eerlijk toetsen.

Dag 2:

  • Intervisie;
  • Inzicht in jezelf;
  • Communicatie, oefenen met acteur;
  • Afsluiting en evaluatie

Doelgroep: Iedere medewerker die tijdens werkzaamheden studenten toetst en/of bij collega's intercollegiale toetsing afneemt.
Trainingsduur: Twee dagen met een tussenliggende periode van ongeveer twee weken.
Inhoudelijke vragen: leren.en.ontwikkelen@erasmusmc.nl
Kosten: Deze training is kosteloos beschikbaar gesteld voor medewerkers van het Erasmus MC. Ben je niet werkzaam in het Erasmus MC klik hieronder op registreren voor meer informatie over de kosten en doorloop het betaalproces.
Resultaat: Na het succesvol afronden van deze training ontvang je een bewijs van deelname.
Bijzonderheden: Bij dit traject hoort een e-module die zelfstandig of blended gevolgd kan worden.

Praktische informatie

Startdata

maandag 12 april 2021 09:00:00 - maandag 26 april 2021 17:00:00
Beschikbare plaats(en): 1

dinsdag 18 mei 2021 09:00:00 - maandag 7 juni 2021 17:00:00
Beschikbare plaats(en): 1

donderdag 18 november 2021 09:00:00 - donderdag 2 december 2021 17:00:00
Beschikbare plaats(en): 9

Aanmelden en voorwaarden