Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
education-book
Training

Dialoog/Beter in gesprek

Duur: 1 dag
Onderwijsaanbieder: Eduplaza, Erasmus MC Academie

Heb je ook wel eens dat een gesprek niet goed loopt? Leer bij deze training een goed gesprek te voeren! Een gesprek dat open en duidelijk is van beide kanten met wederzijds vertrouwen en begrip.

Onze doelgroep(en): A(N)IOS / arts of (medisch) specialist, Leidinggevende of (zorg)manager, Medewerker, Medisch ondersteuner/paramedicus, Opleider/docent/coach, Promovendus/onderzoeker/PhD Student, Scholier of student, Verpleegkundige/verpleegkundig specialist

Over deze opleiding

Overzicht

Heb je ook wel eens dat een gesprek niet goed loopt? Waarbij je niet durft te zeggen wat je wilt of helemaal niet aan het woord komt? Waarbij de ander niets zegt of de sfeer in een gesprek omslaat? Dit kan leiden tot demotivatie en misverstanden, met als resultaat een slechte dienstverlening.

Leer bij deze training een goed gesprek te voeren! Een gesprek dat open en duidelijk is van beide kanten met wederzijds vertrouwen en begrip. Het voeren van een goede dialoog helpt om het leuker te hebben op je werk, je komt dichter bij elkaar en voelt je meer verbonden met elkaar en met je werk.

Inhoud

Tijdens deze training:

  • Leer je hoe je een prettig gesprek kunt voeren.
  • Leer je open een gesprek te voeren dat gericht is op samenwerken en luisteren.
  • Leer je hoe je een ongewenst gesprek in goede banen leidt.
  • Zet je een verandering in gang waardoor gesprekken soepeler en gelijkwaardiger verlopen.
  • Zie je mogelijkheden om meer grip te krijgen op interactie met anderen.

Resultaat

Bij afronding ontvang je een Bewijs van Deelname.

Praktische informatie

Toelatingseisen

Deze training is alleen voor medewerkers van het Erasmus MC.

Programma

De interactieve training bestaat uit theorie over het voeren van een goed gesprek afgewisseld met oefeningen van praktische gesprekstechnieken die je direct kunt toepassen. In de middag ga je je eigen casuïstiek oefenen met een trainingsacteur. 

Deze training wordt als blended traject in combinatie met twee e-modules aangeboden. Als voorbereiding wordt gevraagd om twee e-modules te volgen: Dialoog: beter in gesprek - basis' en 'Dialoog: beter in gesprek - vervolg'.

Kosten

Bekijk hier de prijs van deze scholing. Een korte versie Prijzenoverzicht open aanbod, maatwerk- en vaardigheidstrainingen vind je hier.

Voorbereiding

Deze training wordt als blended traject in combinatie met twee e-modules aangeboden. Als voorbereiding wordt gevraagd om twee e-modules te volgen: Dialoog: beter in gesprek - basis' en 'Dialoog: beter in gesprek - vervolg'.

Veelgestelde vragen

Klik hier voor een overzicht van alle veel gestelde vragen op [aanbiederspagina Eduplaza]

Aanmelden en voorwaarden

Hoe kun je je aanmelden?

Aanmelden gaat via Eduplaza (alleen voor medewerkers Erasmus MC). Sluitingsdatum van de inschrijving is drie weken van tevoren.
Het aantal deelnemers is minimaal 8 en maximaal 12.

Algemene voorwaarden

Lees ook onze leveringsvoorwaarden.

Heeft u vragen?

Met vragen of opmerkingen kunt u terecht bij ons secretariaat:

Contactformulier