Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
education-book
Training

Didactische vaardigheden

Duur: 2 dagen
Onderwijsaanbieder: Eduplaza, Erasmus MC Academie

Om jouw kennis goed en helder over te brengen is het handig om te weten hoe je dit aanpakt. Zo kun je met beperkte tijd en middelen op je kennis kan overdragen aan de ander.

Onze doelgroep(en): Opleider/docent/coach

Over deze opleiding

Overzicht

In het competentiegerichte onderwijs staat een leven lang leren centraal, dit betekent dat ook jij als professioneel beroepsbeoefenaar continu kennis zal vergaren en dat er van jou als professioneel beroepsbeoefenaar ook verwacht wordt dat je deze (nieuwe) kennis kan overdragen aan collega's, studenten en eventueel andere beroepsbeoefenaren. Om deze kennis op een juiste wijze over te brengen, zodat je ook daadwerkelijk het doel bereikt dat je voor ogen had toen je startte met je les is het handig om te weten hoe je een en ander aanpakt. Zodat je met beperkte tijd en middelen op een actieve wijze je kennis kan overdragen aan de ander. Bij het voorbereiden en uitvoeren van onderwijsactiviteiten gaat het dus niet alleen om het aanreiken van kennis en vaardigheden maar ook om hoe cursisten zelf kennis en vaardigheden kunnen opdoen en onderhouden. Tijdens de training zal daarom de eigen verantwoordelijkheid die cursisten m.b.t. het opdoen en onderhouden van kennis en vaardigheden als een rode draad door het programma lopen.

Inhoud

De training leert deelnemers om op didactisch verantwoorde wijze een les te geven. In deze training maak je kennis met de verschillende facetten van het lesgeven. Je leert hoe je op eenvoudige wijze kan aansluiten bij je doelgroep zodat je het doel dat je voor ogen had bereikt. Onder begeleiding van een ervaren docent leer je hoe je een lesopzet maakt en op welke wijze je deze het beste kan inzetten. Je sluit de training af met een miniles waarbij je door je trainer en je medecursisten feedback ontvangt over je presentatie, je lesopzet en de inhoud van de les. Door deze actieve vorm van training krijg je in 2 dagen zoveel handvatten aangereikt dat het geven van een les geen geheimen meer voor je kent.

Resultaat

Na het succesvol afronden van deze training ontvang je een bewijs van deelname.

Praktische informatie

Startdata

Minimaal 7 en maximaal 8 deelnemers.

Toelatingseisen

Deze training is bedoeld voor Beroepsbeoefenaren die op basis van hun (praktische) deskundigheid gevraagd worden lessen te verzorgen maar geen didactische opleiding gevolgd hebben.

Programma

  • Introductie
  • Theorie
  • Het maken van een lesopzet
  • Het geven van een (mini)les

Kosten

Bekijk hier de prijs van deze scholing. Een korte versie Prijzenoverzicht open aanbod, maatwerk- en vaardigheidstrainingen vind je hier.

Locatie

De locatie wordt bekendgemaakt bij het versturen van de uitnodiging. Bekijk hier de routebeschrijving.

Veelgestelde vragen

Klik hier voor een overzicht van alle veel gestelde vragen op [aanbiederspagina Eduplaza]

Aanmelden en voorwaarden

Hoe kun je je aanmelden?

Aanmelden gaat via Eduplaza. Sluitingsdatum van de inschrijving is drie weken van tevoren.

Algemene voorwaarden

Lees ook onze leveringsvoorwaarden.

Heeft u vragen?

Met vragen of opmerkingen kunt u terecht bij ons secretariaat:

Contactformulier