Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
education-book
Training

In gesprek met patiënten over zelfmanagement (Klassikaal)

Duur: 9 uur
Onderwijsaanbieder: Erasmus MC Academie
Onderwijsvorm: Klassikaal
Categorieën : Kwaliteit en Veiligheid,Persoonlijke ontwikkeling en Communicatie

Over deze opleiding

Overzicht

In gesprek met patiënten over zelfmanagement
Deze training geeft jou als verpleegkundig specialist / consulent handvatten om het zelfmanagement van mensen met chronische aandoeningen tijdens jouw consulten actief te ondersteunen. Je gaat praktisch aan de slag met het oefenen van oplossingsgerichte gesprektechnieken en het gebruiken van een gesprekstool: het Zelfmanagement Web.  

Inhoud
Persoonsgerichte zorg, waarbij de patiënt met al zijn mogelijkheden centraal staat, is een belangrijke pijler van de huidige zorg. Het inpassen van de ziekte in het dagelijks leven met behoud van kwaliteit van leven, oftewel zelfmanagement, speelt hierbij een belangrijke rol. Dat vraagt van jou als verpleegkundig specialist/ consulent dat jij de patiënt optimaal kunt ondersteunen op dit vlak. Maar hoe doe je dat? Zelfmanagement ondersteuning gaat immers niet op de eerste plaats om de patiënt aan te moedigen 'alles zelf te doen' of therapietrouw te zijn, maar gaat vooral om 'zelf bepalen'. Hoe kan jij patiënten meer regie geven tijdens je consulten? Hoe zorg je ervoor dat de doelen en behoeftes van de patiënt centraal staan? Hoe benut je de mogelijkheden/sterke kanten van de patiënt?
Deze training is zeer geschikt voor zorgprofessionals die hun ondersteuningsvaardigheden willen verbreden met behulp van het toepassen van het Zelfmanagement web en de oplossingsgerichte gesprekstechniek.

Hogeschool Rotterdam en het Erasmus MC, afdeling Nefrologie en Niertransplantatie, ontwikkelden samen een verpleegkundige interventie die bestaat uit een visuele gesprekstool (Zelfmanagement Web) gecombineerd met een oplossingsgerichte gesprekstechniek. Patiënten en verpleegkundig specialisten in het Erasmus MC die al werken met de methodiek zijn enthousiast. Ga jij ook aan de slag? 

Doelgroep: Verpleegkundig specialisten en - consulenten die policonsulten met chronische patiënten doen of die in hun dagelijks werk een zelfstandige (langdurige) behandelrelatie met patiënten opbouwen.
Trainingsduur: 3 dagdelen (van 13.00 - 16.00 uur)
Inhoudelijke vragen: leren.en.ontwikkelen@erasmusmc.nl
Kosten: Klik hieronder op inschrijven en doorloop het betaalproces.
Resultaat: Na het succesvol afronden van deze training ontvang je een bewijs van deelname.

Praktische informatie

Startdata

Er zijn op dit moment geen inschrijfdata bekend.
Voor meer informatie stuur een mail naar Eduplaza

Kosten

De kosten bedragen € 450,00

Aanmelden en voorwaarden