Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
education-book
E-learningmodule

Informatiebeveiliging en Gegevensbescherming | Basis - E-module

Duur: 1 uur
Onderwijsaanbieder: Eduplaza
Onderwijsvorm: E-module
Categorieën : Kwaliteit en Veiligheid

Over deze opleiding

Overzicht

In deze e-module komen de belangrijkste aandachtspunten rond zorgvuldige omgang met vertrouwelijke en gevoelige informatie aan bod. Zo weet jij wat je moet doen om vertrouwelijke informatie veilig te houden én wat je moet doen als je ziet dat het toch een keer misgaat. 

Doelgroep: Iedere medewerker, externe inhuur, stagiair en vrijwilliger van het Erasmus MC moet het onderdeel Basis van de e-module Informatiebeveiliging en Gegevensbescherming doorlopen.

Inhoud: Het onderdeel Basis van de e-module Informatiebeveiliging en Gegevensbescherming bestaat uit de volgende onderwerpen:

  • Vertrouwelijke informatie
  • Omgang vertrouwelijke informatie
  • Datalekken 

Je doorloopt de e-module online via Eduplaza. Het onderdeel wordt afgesloten met een quiz van 8 vragen. Bij een score van 70% of meer heb je het onderdeel afgerond. Wanneer je minder dan 70% van de vragen goed hebt beantwoord, maak je ook de tweede quiz. Je kunt vooraf de feedback en de cursus nogmaals doornemen. 

Kosten: Deze training is kosteloos beschikbaar gesteld voor medewerkers van het Erasmus MC en mensen verbonden aan het Erasmus MC.

Vragen over het gebruik van Eduplaza? Neem dan contact op met het beheer door te bellen naar 010 70 43848 of mail naar eduplaza@erasmusmc.nl.

Vragen met betrekking tot privacy en informatiebeveiliging? Kijk dan eens op Care for data of neem contact op met jouw Privacy Contactpersoon (PCP) of Coördinator Informatiebeveiliging.

Vragen over het project Zorg+ voor Data?  Lees meer informatie over dit onderwerp op Care for data of mail naar zorgplusvoordata@erasmusmc.nl.

Praktische informatie

Aanmelden en voorwaarden