Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
education-book
Training

Omgaan met agressie en emotie hoog risico

Startmoment: Data staan op Eduweb (Zie aanmelden)
Duur: 1.5 dag
Onderwijsaanbieder: Eduplaza, Erasmus MC Academie

Tijdens je werkzaamheden heb je in meer of mindere mate te maken met patiënten en/of bezoekers en/of collega’s die zich uiten op een wijze die je als niet prettig ervaart. Deze training leert je hiermee omgaan.

Onze doelgroep(en): A(N)IOS / arts of (medisch) specialist, Leidinggevende of (zorg)manager, Medewerker, Medisch ondersteuner/paramedicus, Opleider/docent/coach, Promovendus/onderzoeker/PhD Student, Scholier of student, Verpleegkundige/verpleegkundig specialist

Over deze opleiding

Overzicht

Tijdens je werkzaamheden heb je in meer of mindere mate te maken met patiënten en/of bezoekers en/of collega’s die zich uiten op een wijze die je als niet prettig ervaart. Vaak zijn het frustratie- of agressie uitingen en sta je daar in de hectiek van de dag niet bij stil. Hoe je reageert kan bepalend zijn voor het al dan niet escaleren van de situatie.

Inhoud

In deze training staat het bewust kiezen voor professioneel gedrag op deze uitingen centraal en oefen je met behulp van simulaties professioneel gedrag als antwoord op agressie. Om bewust te kunnen kiezen heb je zelfkennis en kennis over agressiehantering nodig. In de training wordt deze koppeling gemaakt, zodat je een zo hoog mogelijk effect kan bereiken als het gaat om een veilige en respectvolle werkomgeving.

Resultaat

Na afloop van deze training ben je in staat je persoonlijke vaardigheden zo in te zetten zodat jij effectief en efficiënt met spanningsvolle situaties kunt omgaan en beheersen door:

  • Kennis van emotie en agressie.
  • Zelfinzicht, zelfmanagement en zelfhantering met betrekking tot emoties en agressie.
  • Het herkennen en ombuigen van diverse vormen van agressie.
  • Grenzen duidelijk aangeven in contact.
  • Slecht nieuws gesprekken voeren: boodschap helder overbrengen, emoties opvangen en grenzen duidelijk aan te geven in contact.
  • Samenwerken bij een incident.
  • Praktijk vertaling van organisatie/afdelingsbeleid naar team/afdelingsnorm m.b.t. agressiehantering.

Na het succesvol afronden van deze training ontvang je een bewijs van deelname

Praktische informatie

Startdata

Voor meer informatie over de startmomenten, kijk op Eduweb

Toelatingseisen

Deze opleiding is bedoeld voor  alle medewerkers van hoog risicoafdelingen (neuro, psychiatrie, IC en SEH van het Erasmus MC). 
Het aantal deelnemers is maximaal 9.

Programma

De interactieve training bestaat uit drie dagdelen met theorie over emoties en agressie afgewisseld met oefeningen met een trainingsacteur die je direct kunt toepassen. 

Voorafgaand aan de training wordt een voorbereidende opdracht onder de deelnemers uitgezet om de training zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de vraag van de deelnemers. Voor de tussenliggende periode wordt een opdracht meegegeven in het kader van verbinding theorie en praktijk en de samenwerking m.b.t. omgaan met emoties en agressie.
Tijdens dagdeel drie ga je in op het samenwerken bij een incident. Je wordt begeleid door een gespecialiseerde trainingsacteur.

Kosten

Bekijk hier de prijs van deze scholing. Een korte versie Prijzenoverzicht open aanbod, maatwerk- en vaardigheidstrainingen vind je hier.

Locatie

De locatie wordt bekendgemaakt bij het versturen van de uitnodiging. Bekijk hier de routebeschrijving.

Bijzonderheden

Wij adviseren om groepen samen te stellen op basis van teams/afdelingen, dit met het oog op de ontwikkeling en verdere integratie van het organisatie/afdelings beleid naar een team/afdelingsnorm m.b.t. het omgaan met emoties en agressie. Per team/ afdeling kunnen aparte data gereserveerd worden.

Veelgestelde vragen

Bekijk een overzicht van alle veel gestelde vragen op [aanbiederspagina Eduplaza].

Aanmelden en voorwaarden

Hoe kun je je aanmelden?

Aanmelden via Eduplaza. Sluitingsdatum van de inschrijving is drie weken van tevoren.

Algemene voorwaarden

Lees ook onze leveringsvoorwaarden.

Heeft u vragen?

Met vragen of opmerkingen kunt u terecht bij ons secretariaat:

Contactformulier