Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
education-book
Training

Omgaan met agressie en emotie laag risico

Startmoment: Data staan op Eduweb (Zie aanmelden)
Duur: 1 dag
Onderwijsaanbieder: Eduplaza, Erasmus MC Academie

In deze training staat het bewust kiezen van professioneel gedrag centraal en zal je als deelnemer middels simulaties professioneel gedrag in-trainen als antwoord op agressie.

Onze doelgroep(en): A(N)IOS / arts of (medisch) specialist, Leidinggevende of (zorg)manager, Medewerker, Medisch ondersteuner/paramedicus, Opleider/docent/coach, Promovendus/onderzoeker/PhD Student, Scholier of student, Verpleegkundige/verpleegkundig specialist

Over deze opleiding

Overzicht

Tijdens je werkzaamheden heb je in meer of mindere mate te maken met patiënten en/of bezoekers en/of collega’s die zich uiten op een wijze die je als niet prettig ervaart. In deze training staat het bewust kiezen van professioneel gedrag centraal en zal je als deelnemer middels simulaties professioneel gedrag in-trainen als antwoord op agressie.

Inhoud

Om bewust te kunnen kiezen is zelfkennis naast kennis over agressiehantering nodig. Deze koppeling wordt gemaakt met als doel om een zo hoog mogelijk effect te bereiken als het gaat om een veilige en respectvolle professionele werkomgeving.

Resultaat

Na afloop van deze training ben je in staat  je persoonlijke vaardigheden zo in te zetten zodat je effectief en efficiënt met spanningsvolle situaties kunt omgaan en beheersen door: 

  • Kennis van emotie en agressie.
  • Zelfinzicht, zelfmanagement en zelfhantering met betrekking tot emoties en agressie.
  • Vaardigheden te vergroten zoals ‘emoties pellen’ en slecht nieuws gesprekken voeren: boodschap helder overbrengen, emoties opvangen.
  • Grenzen duidelijk aangeven in contact.
  • Praktijk vertaling van organisatie/afdelingsbeleid naar team/afdelingsnorm m.b.t. agressiehantering.

Na het succesvol afronden van deze training ontvang je een bewijs van deelname.

Praktische informatie

Startdata

Voor meer informatie over de startmomenten, kijk op Eduweb.

Toelatingseisen

Deze opleiding is bedoeld voor alle medewerkers van het Erasmus MC van laag risicoafdelingen, dit zijn alle medewerkers behalve van de afdelingen neuro, psychiatrie, IC en SEH. Het aantal deelnemers is maximaal 12.

Programma

De interactieve training duurt een dag. Theorie over emoties en agressie worden afgewisseld met oefeningen met een trainingsacteur die je direct kunt toepassen. 
Voorafgaand aan de training wordt een voorbereidende opdracht onder de deelnemers uitgezet om de training zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de vraag van de deelnemers.

Kosten

Bekijk hier de prijs van deze scholing. Een korte versie Prijzenoverzicht open aanbod, maatwerk- en vaardigheidstrainingen vind je hier.

Locatie

De locatie wordt bekendgemaakt bij het versturen van de uitnodiging. Bekijk hier de routebeschrijving.

Bijzonderheden

Wij adviseren om groepen samen te stellen op basis van teams/afdelingen, dit met het oog op de ontwikkeling en verdere integratie van het organisatie/afdelings beleid naar een team/afdelingsnorm m.b.t. het omgaan met emoties en agressie. Per team/ afdeling kunnen aparte data gereserveerd worden.

Veelgestelde vragen

Bekijk een overzicht van alle veel gestelde vragen op de aanbiederspagina van Eduplaza

Aanmelden en voorwaarden

Hoe kun je je aanmelden?

Aanmelden via Eduplaza. Sluitingsdatum van de inschrijving is drie weken van tevoren.

Algemene voorwaarden

Lees ook onze leveringsvoorwaarden.

Afmelden en annuleringskosten

Je kunt jezelf tot 3 weken voor de 1e trainingsdatum kosteloos uitschrijven via het tabblad Agenda in Eduplaza. Na deze termijn worden de kosten doorberekend en ontvang je geen geld terug. In het geval van de annulering van een klassikale training (bijvoorbeeld in verband met te weinig deelnemers) hoor je dit uiterlijk 3 weken voorafgaand aan de 1e trainingsdatum en ontvang je je geld terug.  Heb je hier vragen over, neem dan contact op door een mail te sturen naar leren.en.ontwikkelen@erasmusmc.nl.

Heeft u vragen?

Met vragen of opmerkingen kunt u terecht bij ons secretariaat:

Contactformulier