Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
education-book
Training

Operatiekamermedewerker Poliklinische OK (klassikale training)

Duur: 54 uur
Onderwijsaanbieder: Erasmus MC Academie
Onderwijsvorm: Klassikaal
Categorieën : Vakinhoudelijk handelen

Over deze opleiding

Overzicht

In deze training worden de praktische en theoretische vaardigheden met betrekking tot de basisprincipes van steriel werken aangeleerd en getoetst.

Inhoud
In vijf dagen krijg je een degelijke basis aan theoretisch en vaardigheidsonderwijs. Je sluit de opleiding af met een theoretische en een praktische toets. Na deze opleiding kun je zelfstandig omlopen bij poliklinische operaties, met inachtname van alle eisen aan hygiëne en veiligheid op een poliklinische operatiekamer. Tevens kun je na deze opleiding ook kleine verrichtingen instrumenteren en assisteren.

Kenmerk van de opleiding  is dat deze sterk op de praktijk is toegespitst. Aantrekkelijk is dat je hetgeen je tijdens de opleiding hebt geleerd en geoefend, meteen in de praktijk kan toepassen. Andersom kan je, als je al op een poliklinische operatiekamer werkt, in de les bespreken wat je in praktijksituaties bent tegengekomen . 
 

Programma
Het onderwijs is competentiegericht opgezet en heeft als uitgangspunt dat je naast de colleges leert door met medestudenten samen te werken en door met vakdocenten te discussiëren. Een proactieve, open en enthousiaste leerhouding is hierbij van groot belang. 
Om kennis  en ervaring op te doen in dit vakgebied en dit toe te passen in de praktijk, komen o.a. de volgende vakinhoudelijke onderwerpen aan bod:  

 • Hygiëne en steriliteit; 
 • Electrochirurgie; 
 • Anesthesiologie/ farmacologie; 
 • Centrale sterilisatie; 
 • Preparaat verzorging; 
 • Omlopen; 
 • Preoperatieve handdesinfectie; 
 • Aantrekken steriele handschoen; 
 • Preoperatieve desinfectie; 
 • Desinfectie/ afdekken; 
 • Hechtmaterialen; 
 • Instrumentenleer. 

Veel aandacht gaat uit naar vaardigheidsonderwijs en het thema veiligheid. In oefensituaties worden diverse praktijkvaardigheden geoefend en getoetst. 
De opleiding wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Wanneer alle onderdelen zijn behaald, ontvang je een certificaat. Na afronding van de opleiding kan je de chirurg ondersteunen bij poliklinische operaties. 


Doelgroep: Polimedewerkers/doktersassistenten die  werkzaam zijn op een poliklinische operatiekamer of daar willen gaan werken.
Trainingsduur: De scholing duurt 6 weken en omvat 40 lesuren, verdeeld over 5 lesdagen. Na die weken is er een aparte dag waarop er een theorie- en een praktijktoets wordt afgenomen
Inhoudelijke vragen: ma@erasmusmc.nl
Kosten: Klik hieronder op inschrijven en doorloop het betaalproces.
Resultaat: Bij een voldoende beoordeling van de theorie en praktijk ontvang je een certificaat.
Bijzonderheden

Praktische informatie

Startdata

Er zijn op dit moment geen inschrijfdata bekend.
Voor meer informatie stuur een mail naar Eduplaza

Kosten

De kosten bedragen € 1.095,00

Aanmelden en voorwaarden