Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
education-book
Training

Prince2 Foundation

Startmoment: Elk kwartaal.
Duur: 2 dagen
Onderwijsaanbieder: Eduplaza, Erasmus MC Academie

Werk je bij een project en vindt je het een uitdaging om inzicht te krijgen in de wijze waarop een project wordt opgebouwd, gecontroleerd, opgestart, uitgevoerd en opgeleverd conform PRINCE2 dan is deze cursus iets voor jou.

Onze doelgroep(en): A(N)IOS / arts of (medisch) specialist, Leidinggevende of (zorg)manager, Medewerker, Medisch ondersteuner/paramedicus, Opleider/docent/coach, Promovendus/onderzoeker/PhD Student, Scholier of student, Verpleegkundige/verpleegkundig specialist

Over deze opleiding

Overzicht

Je wilt meer weten van de principes en terminologie van projectmatig werken volgens de PRINCE2 methode. Werk je als projectmanager, opdrachtgever of als belanghebbende bij een project en vindt je het een uitdaging om gestructureerd inzicht te krijgen in de wijze waarop een project en een projectorganisatie worden opgebouwd, gecontroleerd, opgestart, uitgevoerd en opgeleverd conform PRINCE2 dan is deze cursus iets voor jou. Je wilt vaardiger worden bij de uitvoering van je eigen rol in een project en je wilt weten wat de belangrijkste activiteiten, rollen en instrumenten zijn die je kunt toepassen voor de beheersing van een project. Je zoekt tools en handvatten om de projectvaardigheden verder te professionaliseren.

Inhoud

Je verwerft  kennis en inzichten op het gebied van de PRINCE2 projectmanagement methodiek en; het project mandaat(idee), het projectvoorstel, het Project Initiatie Document (PID), het Fase eind-rapport en een aantal andere belangrijke projectdocumenten. Na het volgen van deze opleiding kun je deelnemen aan het officiële PRINCE2 Foundation examen.

Resultaat

Na afloop kunt u deelnemen aan het officiële PRINCE2 Foundation Examen.

Praktische informatie

Startdata

Bij voldoende deelnemers (minimaal 10) start de cursus elk kwartaal. 

Voor meer informatie over de startmomenten, kijk op Eduweb

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod: 

  • Projectmanagement volgens de PRINCE2 methodiek;
  • Rol van de projectmedewerker en de projectmanager;
  • PRINCE2 Principes: voortdurende zakelijke rechtvaardiging, leren van ervaring, gedefinieerde rollen en verantwoordelijkheden, managen per fase, managen 'by exception', productgerichte aanpak en op maat maken voor de projectomgeving;
  • PRINCE2 Processen: opstarten van een project, initiëren van een project, sturen van een project, beheersen van een fase, managen van de productoplevering, managen van een faseovergang en afsluiten van een project;
  • PRINCE2 Thema's: business case, organisatie, kwaliteit, plannen, risico, wijziging en voortgang;
  • Examentraining PRINCE2 Foundation.

Kosten

Bekijk hier de prijs van deze scholing. Een korte versie Prijzenoverzicht open aanbod, maatwerk- en vaardigheidstrainingen vind je hier.

Veelgestelde vragen

Bekijk een overzicht van alle veel gestelde vragen op de aanbiederspagina van Eduplaza.

Aanmelden en voorwaarden

Hoe kun je je aanmelden?

Aanmelden gaat via Eduplaza. Sluitingsdatum van de inschrijving is drie weken van tevoren. 

Deze training is bedoeld voor Projectmanagers, opdrachtgevers en overige belanghebbenden in projecten.

Algemene voorwaarden

Lees ook onze leveringsvoorwaarden.

Afmelden en annuleringskosten

Je kunt jezelf tot 3 weken voor de 1e trainingsdatum kosteloos uitschrijven via het tabblad Agenda in Eduplaza. Na deze termijn worden de kosten doorberekend en ontvang je geen geld terug. In het geval van de annulering van een klassikale training (bijvoorbeeld in verband met te weinig deelnemers) hoor je dit uiterlijk 3 weken voorafgaand aan de 1e trainingsdatum en ontvang je je geld terug.  Heb je hier vragen over, neem dan contact op door een mail te sturen naar leren.en.ontwikkelen@erasmusmc.nl.

Heeft u vragen?

Met vragen of opmerkingen kunt u terecht bij ons secretariaat:

Contactformulier