Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
education-book
Training

Prince2 Foundation (klassikale training)

Duur: 24 uur
Onderwijsaanbieder: Erasmus MC Academie
Onderwijsvorm: Klassikaal
Categorieën : Leiderschap en Organisatie

Over deze opleiding

Overzicht

Prince2 Foundation inclusief examen
Vind je het een uitdaging om gestructureerd inzicht te krijgen in de wijze waarop een project en een projectorganisatie worden opgebouwd, gecontroleerd, opgestart, uitgevoerd en opgeleverd conform PRINCE2? Dan is deze cursus iets voor jou. Voor de training PRINCE2 Foundation is geen specifiek voorkennis vereist.

Inhoud
De training bestaat uit 3 cursusdagen waarbij de derde dag bestaat uit een examentraining en examen. Tijdens de PRINCE2 Foundation leer je de basis van PRINCE2. Na het leggen van dit fundament kun je doorgaan met de training PRINCE2 Agile. Je leert tijdens de training PRINCE2 Foundation de PRINCE2 terminologie en de basisprincipes van projectmatig werken volgens de PRINCE2 methodiek. Daarnaast ben je na afloop in staat de basiselementen in de eigen werkomgeving toe te passen.

Je wilt meer weten van de principes en terminologie van projectmatig werken volgens de PRINCE2 methode. Werk je als projectmanager, opdrachtgever of als belanghebbende bij een project en vindt je het een uitdaging om gestructureerd inzicht te krijgen in de wijze waarop een project en een projectorganisatie worden opgebouwd, gecontroleerd, opgestart, uitgevoerd en opgeleverd conform PRINCE2 dan is deze cursus iets voor jou. Je wilt vaardiger worden bij de uitvoering van je eigen rol in een project en je wilt weten wat de belangrijkste activiteiten, rollen en instrumenten zijn die je kunt toepassen voor de beheersing van een project. Je zoekt tools en handvatten om de projectvaardigheden verder te professionaliseren.

Je verwerft  kennis en inzichten op het gebied van de PRINCE2 projectmanagement methodiek en; het project mandaat(idee), het projectvoorstel, het Project Initiatie Document (PID), het Fase eind-rapport en een aantal andere belangrijke projectdocumenten. Na het volgen van deze opleiding kun je deelnemen aan het officiële PRINCE2 Foundation examen.

De volgende onderwerpen komen aan bod: 

  • Projectmanagement volgens de PRINCE2 methodiek;
  • Rol van de projectmedewerker en de projectmanager;
  • PRINCE2 Principes: voortdurende zakelijke rechtvaardiging, leren van ervaring, gedefinieerde rollen en verantwoordelijkheden, managen per fase, managen 'by exception', productgerichte aanpak en op maat maken voor de projectomgeving;
  • PRINCE2 Processen: opstarten van een project, initiëren van een project, sturen van een project, beheersen van een fase, managen van de productoplevering, managen van een faseovergang en afsluiten van een project;
  • PRINCE2 Thema's: business case, organisatie, kwaliteit, plannen, risico, wijziging en voortgang;
  • Examentraining PRINCE2 Foundation.

Doelgroep: Projectmanagers, opdrachtgevers en overige belanghebbenden in projecten
Trainingsduur: 3 dagen
Inhoudelijke vragen: leren.en.ontwikkelen@erasmusmc.nl
Kosten: Klik hieronder op inschrijven en doorloop het betaalproces.
Resultaat: 

Praktische informatie

Startdata

Er zijn op dit moment geen inschrijfdata bekend.
Voor meer informatie stuur een mail naar Eduplaza

Kosten

De kosten bedragen € 1.730,00

Aanmelden en voorwaarden