Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Training

Train de toetser

Startmoment: Data staan op Eduweb (Zie aanmelden)
Duur: 2 dagen
Onderwijsaanbieder: Eduplaza, Erasmus MC Academie

Het afnemen van een toetsing is meer dan het even meekijken met een collega. Hoe kijk je, wat vind je belangrijk of wat vind je lastig bij het afnemen van een toets?

Onze doelgroep(en): A(N)IOS / arts of (medisch) specialist, Leidinggevende of (zorg)manager, Medewerker, Medisch ondersteuner/paramedicus, Opleider/docent/coach, Promovendus/onderzoeker/PhD Student, Scholier of student, Verpleegkundige/verpleegkundig specialist

Over deze opleiding

Overzicht

In de training besteden we aandacht aan beleid, inzicht in jezelf, omgaan met weerstand, leer- toetsklimaat en de ideale toetser. Je eigen casuïstiek staat centraal in de training zodat je meteen met het geleerde aan de slag kunt in de praktijk.

Iedere dag heb je te maken met het toetsten van studenten en collega's. Het afnemen van een (praktijk)toetsing is meer dan het even meekijken met een collega die een (voorbehouden)handeling, proeve van bekwaamheid, prof checks en/of korte praktijkbeoordeling uitvoert. Hoe kijk je, wat vind je belangrijk of wat vind je lastig bij het afnemen van een toets?

Voor studenten zijn vanuit de opleiding al procedures vastgesteld. Weet jij hoe de procedures rondom (praktijk)toetsing geregeld zijn op je afdeling of binnen je thema? In de training besteden we aandacht aan beleid, inzicht in jezelf, omgaan met weerstand, leer/toetsklimaat en de ideale toetser. Je eigen casuïstiek staat centraal in de training zodat je meteen met het geleerde aan de slag kunt in de praktijk.

Je kan na het volgen van de training zowel studenten als collega's objectief en valide toetsen in de praktijk.

Resultaat

Als je alle trainingsdagen hebt gevolgd ontvang je een Bewijs van Deelname.

Praktische informatie

Startdata

Voor meer informatie over de startmomenten, kijk op Eduweb.

Toelatingseisen

Deze opleiding is voor iedere medewerker die tijdens zijn werkzaamheden bij studenten toetsten afneemt  en/of bij collega's intercollegiale toetsing  (prof checks, proeve van bekwaamheid, korte praktijkbeoordelingen) afneemt.

Programma

Dag 1

  • Kennismaking;
  • Beleid (kaders);
  • Eigen rol als toetser;
  • Leer/toetsklimaat;
  • Filters en kijkkader/eerlijk toetsen.

Dag 2

  • Intervisie;
  • Inzicht in jezelf;
  • Communicatie, oefenen met acteur;
  • Afsluiting en evaluatie

Kosten

Bekijk hier de prijs voor deze scholing. Een korte versie Prijzenoverzicht open aanbod, maatwerk- en vaardigheidstrainingen vind je hier.

Bijzonderheden

Aanpassing voor maatwerk is mogelijk.

Veelgestelde vragen

Bekijk een overzicht van alle veel gestelde vragen op de aanbiederspagina van Eduplaza.

Aanmelden en voorwaarden

Hoe kun je je aanmelden?

Aanmelden gaat via Eduplaza. Sluitingsdatum van de inschrijving is drie weken van tevoren.

Afmelden en annuleringskosten

Je kunt jezelf tot 3 weken voor de 1e trainingsdatum kosteloos uitschrijven via het tabblad Agenda in Eduplaza. Na deze termijn worden de kosten doorberekend en ontvang je geen geld terug. In het geval van de annulering van een klassikale training (bijvoorbeeld in verband met te weinig deelnemers) hoor je dit uiterlijk 3 weken voorafgaand aan de 1e trainingsdatum en ontvang je je geld terug.  Heb je hier vragen over, neem dan contact op door een mail te sturen naar leren.en.ontwikkelen@erasmusmc.nl.

Heeft u vragen?

Met vragen of opmerkingen kunt u terecht bij ons secretariaat:

Contactformulier