Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
education-book
Training

Workshop OOG-bespreking

Duur: 3 uur
Onderwijsaanbieder: Erasmus MC Academie
Onderwijsvorm: Klassikaal
Categorieën : Leiderschap en Organisatie,Persoonlijke ontwikkeling en Communicatie,Vakinhoudelijk handelen

Over deze opleiding

Overzicht

Inhoud: Ben je betrokken bij het organiseren of het voeren van OOG-besprekingen, maar loop je nog tegen een aantal vragen aan? Gebruik dan deze workshop om met elkaar de uitgangspunten en een goede aanpak op een rij te zetten. 

Bij EPA-gericht opleiden is de OOG-bespreking een belangrijk moment op weg naar een bekwaamverklaring. Met het afgeven van een bekwaamverklaring spreekt de begeleidersgroep ‘gegrond vertrouwen’ uit dat de student de beroepsactiviteit geheel zelfstandig kan uitvoeren. Hoe organiseer je zo’n OOG-bespreking? Wie betrek je? Hoe zorg je ervoor dat de student de regie heeft? En hoe zorg je ervoor dat je samen tot een goed gewogen oordeel komt? Wat doe je eigenlijk als deelnemers het niet met elkaar eens zijn? Dit soort vragen komt ongetwijfeld aan bod.  

In de workshop bespreken we eerst hoe het bekwaam verklaren volgens het boekje zou moeten verlopen. De dagelijkse praktijk is meestal weerbarstiger. Aan de hand van bekende vragen en dilemma’s en je eigen input, verkennen we welke uitgangspunten voor jullie bovenaan staan en hoe je de OOG-besprekingen zo goed mogelijk vorm kunnen geven.

Werkwijze: Ben je nog niet zo goed bekend met het begrip OOG-bespreking, oriënteer je dan op het bekwaam verklaren bij EPA-gericht opleiden via Ask Erasmus MC, via de link https://erasmusmc.askdelphi.com/nl-NL/met/home. Daar vind je de nodige informatie voor werk- en praktijkbegeleiders. Bekijk in elk geval de animatie “Bekwaam verklaren in de praktijk” , zie deze link  https://youtu.be/hdoOFW7isCs en de infographic met dezelfde titel (zie de tab documenten voor de infographic). 

Doelgroep: De workshop is bedoeld voor medewerkers van het Erasmus MC die OOG-besprekingen (gaan) organiseren of voeren in het kader van CZO-opleidingen. Het gaat dus om verpleegkundige vervolgopleidingen en opleidingen voor medisch ondersteuners. Val je buiten deze doelgroep, maar heb je wel interesse, neem dan contact met ons op. Mogelijk is het juist interessant om van elkaars vragen en ervaringen te leren.

Inhoudelijke vragen: s.hofstra@erasmusmc.nl

Duur: 1,5 uur, de workshop wordt 3 keer aangeboden. Je kunt je voor 1 van de data inschrijven.

Kosten: deze training is kosteloos beschikbaar gesteld voor medewerkers van het Erasmus MC. Ben je niet werkzaam in het Erasmus MC, neem dan contact met ons op. 

Praktische informatie

Startdata

Er zijn op dit moment geen inschrijfdata bekend.
Voor meer informatie stuur een mail naar Eduplaza

Aanmelden en voorwaarden