Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

BeterDichtbij

Online contact met het behandelteam in het Erasmus MC–Sophia

Uw kind is in behandeling bij het Erasmus MC-Sophia. Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft of dat u zich, bijvoorbeeld vanwege het coronavirus, zorgen maakt. Wij willen u daar graag bij ondersteunen. Daarom start het Erasmus MC-Sophia met de gratis app BeterDichtbij. Deze app maakt laagdrempelig en persoonlijk online contact mogelijk tussen u en het behandelteam van uw kind, binnen een beveiligde omgeving. Hier kunt u terecht voor alle praktische en medische niet-spoed vragen.BeterDichtbij-zorgverlener-met-tweeling

BeterDichtbij

Hoe werkt BeterDichtbij?

Heeft u een medische vraag? Dan kunt u deze direct stellen aan de arts of zorgverlener in het Sophia via de (gratis) app BeterDichtbij op uw eigen telefoon. Het Erasmus MC-Sophia is en blijft dé plek waar de zorg fysiek plaatsvindt. Het contact over medische niet-spoed vragen kan echter steeds vaker ook online plaatsvinden. Voor algemene praktische vragen, bijvoorbeeld over bezoektijden en parkeren, kunt u ook gebruik maken van BeterDichtbij.

De arts of andere zorgverlener nodigt u persoonlijk uit om BeterDichtbij te gebruiken. Na de eenvoudige en eenmalige registratie kunt u via BeterDichtbij een medische vraag stellen. Vraag ernaar bij het behandelteam van uw kind.

Bent u al uitgenodigd om BeterDichtbij te gebruiken?

Bekijk dan onderaan deze pagina bij Aanmelden hoe u zich eenmalig veilig registreert.

Hoe-werkt-BeterDichtbij-telefoon

De voordelen van online contact

 • Laagdrempelig contact met het Sophia via een app op uw eigen telefoon.
 • Makkelijk vanaf uw eigen plek op een zelfgekozen moment.
 • Minder telefonisch in de wacht staan.
 • Uw vraag direct op de juiste plek, bij de juiste persoon.
 • Mogelijkheid om data uit andere (medische) apps te delen met de zorgverlener.
 • Het gesprek is overal en altijd na te lezen.

Veilig en betrouwbaar

Als het gaat om de gezondheid van uw kind, dan is het natuurlijk heel belangrijk dat u de vragen in een beveiligde omgeving kunt stellen. En dat u er zeker van bent dat wat u deelt, niet in verkeerde handen valt. Daar kunt u op rekenen bij BeterDichtbij. Lees op de website van BeterDichtbij meer over privacy.

Meer informatie

Wilt u meer weten over BeterDichtbij in het Erasmus MC-Sophia? Vraag ernaar bij de afdeling waar uw kind onder behandeling is.

Heeft u vragen over de BeterDichtbij app, bijvoorbeeld over hoe het werkt? Bekijk dan de website van BeterDichtbij voor veelgestelde vragen (onderaan) of neem contact op met de servicedesk van BeterDichtbij. Dat kan via e-mail of via 085 273 53 98.

Aanmelden

In 6 stappen registreren voor BeterDichtbij

Heeft de arts, zorgverlener of de poli-assistent van het Erasmus MC-Sophia u uitgenodigd voor BeterDichtbij? Dan registreert u zich eenmalig voor BeterDichtbij. Bekijk hieronder hoe u dit doet. 

Wilt u liever de stappen doorlezen in plaats van de video bekijken?

Lees dan de zes stappen hieronder. Voor u begint, is het goed dat u de volgende gegevens bij de hand hebt:

 • Het e-mailadres en mobiele nummer dat u eerder ook aan de arts in het Sophia hebt doorgegeven.
 • De activatiecode die u per SMS hebt ontvangen.

Dan volgt u de volgende stappen:

 1. Download de BeterDichtbij app (in de Google Play Store of de Apple App Store).
 2. Open de BeterDichtbij app, bekijk de Gebruikersvoorwaarden en ga akkoord.
 3. Klik op de groene knop ‘Starten’.
 4. Beantwoord de vragen om uw veilige registratie compleet te maken. Dit hoeft u maar één keer te doen.
 5. Stel een zelfgekozen pincode in. Onthoud deze goed. U hebt deze pincode nodig als je de volgende keer wilt inloggen bij de app.
 6. Heeft u de vragen beantwoord? Dan ontvangt u een tweede SMS met een bevestigingscode. Vul deze in als hierom wordt gevraagd.

U bent veilig geregistreerd en ingelogd. U kunt nu makkelijk en veilig in gesprek met het behandelteam van uw kind in het Erasmus MC-Sophia.

Meer informatie

Heeft u vragen over de BeterDichtbij app, bijvoorbeeld over hoe het werkt? Bekijk de website van BeterDichtbij voor veelgestelde vragen (onderaan) of neem contact op met de servicedesk van BeterDichtbij. Dat kan via e-mail of via 085 273 53 98

Accordion1_1

Accordion1_1

Accordion1_1

Accordion1_1